Trending News
HomeМодерен ДомТази уникална камина е вдъхновена от японска философия!

Тази уникална камина е вдъхновена от японска философия!

Камините обикновено са главната атракция във всеки един дом, но в Casa Decor това е по-скоро един скрит скъпоценен камък. Екипът залага на традиционната японска естетика, която е вдъхновена от философията на Wabi-Sabi. В контраст на общите нагласи, Wabi-Sabi застава зад откриването на красотата в несъвършенството, което може да се каже, че важи с пълна сила и в наши дни. Характеристиките на естетиката и принципите на Wabi-Sabi включват асиметрия, грапавост, простота, икономичност, строгост, скромност, интимност и оценката както на природните обекти, така и на природните сили – нещо, което се вижда ясно от проекта и тази камина. Дизайнерът разглежда пукнатината в стената като пролука в професионалната архитектурна сцена, превръщайки я във възможност да изпъкне и да заблести в пространството със своята индивидуалност. Casa Decor е съчетание от различни домашни елементи, създадени и проектирани с оглед на устойчивостта им.

“Ние целим да създадем естетическа парадигма, основана на природата. Идеята е да върнем необходимостта от връзката ни с природата и да напомним, че тя е в основата на изкуството да живееш. Целта е да ни ориентира към по-съзерцателен живот и временно да забави обезумялото общество. Ние защитаваме проект, в който устойчивостта се отнася до възстановяване на произведенията на занаятчийските работилници у нас”, казва Сантос.

 

Дизайнер: Lorna de Santos

Прочетете и статия ни за Вдъхнови се с тези 13 идеи за спалня.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment