Trending News
HomeСпалняИдеи и съвети за спалня с дзен атмосфера

Идеи и съвети за спалня с дзен атмосфера

Спалнята е място, където всеки от нас има нужда от спокойствие, тишина и отпускаща обстановка, днес решихме да ви запознаем с декориране на спаля в стил “дзен”.

Какво всъщност е ДЗЕН ? Дзен е много популярно и важно течение в източната култура. Буквалният му превод от японски означава медитация, а най-важното нещо при него е постигането на вътрешен мир и хармония.
idei-i-saveti-za-spalnq-s-dzen-atmosfera-1g

Чрез декорирането на спалнята в стил дзен, вие не само ще постигнете комфортна и спокойна обстановка, но и модерна и стилна визия, тъй като стила е много популярен. Несъмнено постигането на релаксираща обстановка не е лесна работа и именно поради тази причина, декорирането на спалнята с дзен елементи е толкова нашумяло напоследък.

Не е необходимо да харчите много средства за постигането на спокойствие в спалнята. С добавянето на няколко предмета, различни аксесоари и арт елементи може да постигнете невероятни резултати. Най-често срещаните елементи при дзен са абажур, бамбук, дърво и като цяло естествени материали.

Азиатският стил е този, който най-добре олицетворява духа на дзен културата, така че би било хубаво да разгледате силните страни на азиатските интериори, когато търсите спокойствие в спалнята. Елементите, които ние харесахме от азиатските спални са малките дръвчета Бонзай, статуетките на Буда и резбованите дървени рамки.

Най-подходящият цвят за спокоен интериор несъмнено е бялото – символът на чистотата. Всичките нюанси на бялото могат да бъдат използвани, като тук правилото колкото повече, толкова по-добре важи с пълна сила.

Основната характеристика на дзен културата в интериорният дизайн е, че тя е вдъхновена от природата. Всеки един декоративен елемент свързан с природата е подходящ за създаването на прекрасна дзен спалня.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.