HomeСпалняКак да освежим интериора на спалнята сами?

Как да освежим интериора на спалнята сами?

Искате да научите как да декорирате и освежите сами спалнята си? Добре, Вие сте на правилното място, защото ние от Модерен дом, съвместно с експертите от секция Deko Zone на Мебели Виденов, създадохме кратко и просто, лесно за следване ръководство, което да Ви помогне да създадете мечтаното си пространство, в три прости стъпки.

Вероятно сте решили да освежите Вашата спалня и се чудите откъде да започнете. Избор на цветова схема? Как да вземете решение за стила? Как да изберете най-добрите легла, матраци, обзавеждане и да добавите осветление на спалнята си?

ОТКЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕТЕ С ДЕКОРАЦИЯТА И ОСВЕЖАВАНЕТО НА СПАЛНЯТА?

Най-доброто решение при декорирането на спалня е да сте наясно с цялостния стил и интериорна концепция, които искате да постигнете. Това ще Ви помогне да вземете решения относно цветовите схеми, избора на мебели (ако купувате нови),  декора и аксесоарите по-лесно, тъй като вече имате ясна представа какво търсите.

Някои детайли могат да Ви помогнат да започнете. Може да се влюбите в рамка за легло, която ще бъде отправната точка. Или знаете, че искате стена с определен цвят, която ще се поддаде на определен стил. Наистина няма универсална отправна точка, но ние ще Ви дадем насоки, които можете да вземете предвид, докато планираме интериора на спалнята си.

 

 

1. Изберете стил за Вашата спалня.

Как да изберете своя стил? Лично ние смятаме, че най-добрият начин е да хвърлите едно око на предварително аранжирани пространства –  специално проектирани спални комплекти. Разгледайте предложенията и  преценете какъв точно стил и цвят ще харесате. Бързо ще започнете да виждате как възникват някои въпроси и дори да забележите, че Ви допада повече от един стил. Друг пък категорично няма да Ви хареса. Може да Ви хрумнат идеи да използвате и комбинации от различни варианти. Не се притеснявайте, няма правила срещу смесването на стилове, всъщност това ще направи декора на спалнята Ви уникален. Тук ще изберете както цвета на стените, така и леглото, което да сложите.

2. Помислете за акцентите, те ще подчертаят стила на спалнята Ви.

В общия случай леглото в спалнята е главният герой. Ние обаче ще разгледаме останалата част от интериора, за да Ви покажем как пространството се превръща в спалня в конкретен стил. Без значение какво е леглото. Ще дадем няколко примера, за да стане по- ясно:

добавете тоалетка – интимно място за всяка дама. Разбира се, че трябва да бъде практично и удобно за всекидневно ползване и не напразно стартираме от тук. Избираме за начало тоалетката Галети. Бяла. С хубави крачета в дървесен цвят, доста добре организирана с множество прегради за различни джунджурии – бижута, козметика и т.н.

сменете нощните шкафчета – Нощните шкафчета могат да бъдат „сърцето“ на Вашия дизайн. Те ще дадат изискан акцент на цялата Ви спалня. Вижте например шкафчетата Селе.  Бяло и дъб винаги са добро съчетание. Освен стил и уют, с изчистените си линии могат да се комбинират с почти всичко.

– Ако продължим съвета отгоре, време е да изберем и скрин – чудесно допълнение към шкафчетата, които избрахме. Да видим модела Варион. Тук ще можете да организирате вещите си така, че да Ви бъде удобно. В същото време спалнята Ви ще започне да придобива скандинавски стил. А това ще Ви помогне в следващите детайли по декорацията:

добавете декоративни възглавници и спално бельо – спалнята Ви вече има конкретен мотив и концепция (скандинавски по примера). Затова следващият акцент, върху който трябва да помислите, са детайлите и акцентите. Например, потърсете Декоративни възглавници, които да подчертават и допълват вашия вкус. И отново един пример.

 

 

3. Осветлението ще промени цялостното усещане във Вашата спалня.

Нощните лампи ще довършат започнатото от Вас. Вече имате „рецепта“ за декорация. Осветлението ще Ви даде начина, по който светлината ще показва това, което сте организирали, като декорация и интериор. Все пак, не забравяйте, че това е място, в което ще си почивате и ще релаксирате.

Надяваме се, че нашите освежаващи идеи са дошли при Вас в точния момент и ще ви помогнат да вземете правилните решения за Вашата спалня. Ако имате още интересни предложения, които да добавим – пишете ни! Или просто отидете до някой страхотен мебелен магазин за повече вдъхновение.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment