HomeОбществен интериор3 зашеметяващи ресторанта с различна концепция, стил и интериорен дизайн.

3 зашеметяващи ресторанта с различна концепция, стил и интериорен дизайн.

В съвременния свят клиентите непрекъснато търсят нови изживявания, все повече качество и уникалност в различните услуги, които използват. В тази статия ще разгледаме три ресторанта и какво, освен добрата храна и кухня, привлича към тях поток от посетители. Ще видим как е организиран интериорният дизайн и цялостната концепция така, че преди да тръгне от там, човек да плати с усмивка (често доста високата сметка) и дори да остави бакшиш.

Интериор на японския ресторант Kitcho.

Насладете се на най-добрите вкусове на Япония с всичките пет сетива, в красотата на традиционна обстановка.  През 1948 г. ресторантът  KYOTO KITCHO Arashiyama отваря врати в дома на търговец на антики. През годините градинари, дърводелци и различни майстори са работили усилено, за да поддържат красотата на японската култура, отразена тук в определен мироглед. Интериорният дизайн е типичен за Япония и минималистичен. Основната зала за хранене е проектирана в стил на традиционна японска стая –  Уашицу. Подът е застлан с татами, а плъзгащите хартиени врати – шоджи, се отварят към градината и умело съчетават трапезарията с природата в околностите. Това неизменно променя  изживяването на гостите, в зависимост от сезоните.

Минималистичните маси котацу завършват цялостната концепция в интериорния дизайн на ресторанта.

 

Ресторант Sublimotion Ibiza – футуристичен дизайн без граници.

Архитекти и дизайнери обединяват сили с инженери, илюзионисти и сценаристи, за да създадат завладяващи аудио-визуални преживявания, които да придружават Sci-Fi кухнята на Sublimotion. Резултатът е грандиозен. 3-часово преживяване, което отвежда посетителите на пътешествие през различни времена, места и етапи на емоции, от дъното на океана до секси кабаре от 20-ти век до футуристична вечеря с приятели през 2050 година.

И точно когато решите, че нещата не могат да станат по-вълнуващи, идва нов сезон. Всяка година готвачът Пако Ронсеро си партнира с някои от най-великите имена в кулинарния свят, за да предложи на гостите в Sublimotion безпрецедентно гастрономическо изживяване, достойно за безброй звезди на Мишлен.

Спиращото дъха мултисензорно приключение е създадено от известни филмови режисьори и композитори като Лукас Видал (2 Гоя и 1 Еми). Футуристичният интериор на ресторанта е подходящо озвучен от диджея и музикален продуцент Уоли Лопес, който внася  усещането от нощния живот на Ибиса, докато блестящият испански илюзионист Хорхе Блас използва таланта си, за да размие границите на реалността.

 

Модернизъм, съчетан с класика, както само французите могат в интериорния дизайн на Plaza Athénéé Maison.

Когато говорим за ресторанти и интериор, не можем да пропуснем Париж и един от най-изтънчените ресторанти.  В хотел Plaza Athénéé Maison се намират всъщност 5 различни по стил и интериорен дизайн ресторанта, които са посрещали хиляди звезди, знаменитости и политически фигури. Подчертано луксозни, класически, но с внимание към много детайли. И страхотни гледки от терасите към Айфеловата кула.

 

Прочетете и статията ни за Изящество и стил – това е хотел “Виларте”

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment