Trending News
HomeНовиниКак с помощта на визьор гледаме разбиващите се вълни в океана

Как с помощта на визьор гледаме разбиващите се вълни в океана

Уникалният Joel Adler за пореден път изненада зрителите, създавайки специфичен визьор, който отразява в дълбочина разбиващите се вълни на океана. Визьорът представлява скулптура, с обратен перископ, който отразява живи и неповторими гледки от водата. Съоръжението тежи 5,5 тона и е с конзолно разположение на 5 метра над ръба на скален шелф от пясъчник. Самата скулптура е създадена конкретно за това място, но преместването й на нова локация би създало нов и интересен изглед.

Визьорът се свързва с локацията чрез отражение. Перископът представлява структура, която се навежда над ръба на скалата, за да ни покаже разбиващите се вълни отдолу. Една от най-красивата гледка на природата е водата, която се разбива над скалните образувания. На конкретното място, където е разположен визьорът, източните ветрове, съчетани със скалите, създават невероятни спиращи дъха красоти. За съжаление, да видите този изглед без огледало, би било много опасно начинание. Затова на помощ идва визьорът, като достъпен начин да виждаме скритите изгледи по-долу. Гледката към водата е хипнотизираща и предразполага към взиране часове наред.

За да направи тази скулптурата, Joel Adler е започнал с огледало, наклонено на 45˚ спрямо водата. По този начин се позволява зрителят да погледне в тялото на визьора и да види океана отдолу. Основата на скулптурата е поставена достатъчно далеч от края на скалата, за да се гарантира обществена безопасност и да се премести тежестта й далеч от ръба. За да се постигне това, конструкцията се проектира като конзола.

Конзолата се състои от удължено рамо, което не се поддържа в края си. За поставяне на скулптурата се използва скала от пясъчник. Не е разрешено пробиване или залепване и в резултат на това се слага баластна тежест в основата на конструкцията. Баластът е 3-тонен блок бетон, който се поставя вътре в основата, за да задържи разширената горна част и да я предпази от падане от скалата.

Joel Adler споделя, че е очарован от резултата на уникалното си творение, от това, как зрителят се ангажира с произведение на изкуството в дълбочина. Joel разказва, че обожава да създава сюрреалистични изненади за публиката. Той обяснява, че приближавайки се до визьора и виждайки отражението на водата, първото чувство, което ще ни връхлети, е объркване, последвано от разбиране.

Вдъхновението за този проект е породено от манията на Joel към мястото, на което стои скулптурата сега. Той е посещавал тази локация всекидневно. При изгрев, при залез, посред нощ, отлив, прилив, когато е валяло, когато е било ветровито. По думите му, всеки път, когато е посещавал това вълшебно място, очите му са били насочени надолу към водата и разбиващите се вълни. Joel споделя, че състоянието на вълните отразява състоянието на околната среда. Когато вали, водата искри. Когато е ветровито, водата се разбива в бяла пяна.

Може да видите и видео ТУК

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment