Trending News
HomeИнтервютаИзящество и стил – това е хотел „Виларте“

Изящество и стил – това е хотел „Виларте“

Тя е слънчева и нежна. Тя е усмихната, одухотворена и позитивна. Тя е Белослава. Освен перфектен музикант, певицата е пренесла своите изящество и стил и в много известния си семеен хотел „Виларте“, намиращ се на 5 минути път от малкия плаж в Лозенец.

Белослава, Вашият хотел е наистина уникален. Разкажете на нашите читатели как точно Ви хрумна идеята за такъв малък и нестандартен бутиков хотел.

През  2006 година решихме да построим къща за нашите приятели, където да се срещаме и празнуваме заедно. Никога не сме мислили, че тази къща ще се превърне в бизнес. Интересът беше толкова голям от самото начало, че в движение се наложи да се учим на един нов и нетипичен за нас, като хора на изкуството, занаят. Евгени (моят съпруг) нарисува къщата на салфетка, сами посадихме 140 корена лавандула, множество овошки, върби и смокини. Кухнята за мен беше жизнено важна, защото няма как в един дом да не ухае на вкусно. Така започнах да се уча  на ресторантьорски занаят, който също се оказа много сложна машина. Първата година готвихме аз и една туркиня, (жената на един от работниците). Беше голяма школа между сцената и кухнята.

Откъде намерихте мебелите? Известно е, че повечето от тях са антики.

Мебелите поръчахме от мебелна къща Чакрини, които наподобяваха състарени мебели. Сред тях добавихме и много антикварни вещи, събирани от нас през годините от всички краища на света. Наши приятели от къщите в местността Тарфа ни подаряваха свои любими предмети, с които духът на „Виларте“ се съживи. В двора има изящни скулптори на Павел Койчев, в хотела има картини на много интересни български автори, сред които са и алафрангите на Евгени Йонов. Мисля, че това, което даде живот на „Виларте“, беше личното ни усещане за уют, детайл и перфекционизъм.

Кое е това, което отличава „Виларте“ от останалите хотели?

Това, което отличава „Виларте“ от останалите места, е личното отношение. Музиката, храната, хората, които работят там и дават сърцето си. Повече от трийсет двойки са се венчали в градината през годините и радостта от тях е попила  във всяко кътче на къщата. Събираме и книгите на всички гости, които ги носят, оставят и разменят безвъзмездно. Храната е от всички малки производители в района, като мандрата в село Веселие, зеленчуците от село Лозенец и Царево, скромният черноморски риболов  и нашите добри намерения. „Виларте“ е едно малко кътче на южното Черноморие, което диша и тупти с ясното съзнание, че е необходимо, за да се чувстваме щастливи в собствената ни страна. „Виларте“ като къща хотел живее свой живот и посреща впечатляващи хора. Всички търсят тишината, спокойствието, уюта.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment