Trending News
HomeКъщиВпечатляваща планинска хижа с интериор от дърво и камък в италианските Алпи

Впечатляваща планинска хижа с интериор от дърво и камък в италианските Алпи

Алпите предлагат изобилие от големи ски и спа курорти, както и вдъхновяващи и красиви хижи. Днес ще обърнем внимание на една малка, но поразително уютна и красива хижа, сгушена в един от най-старите ски курорти в италианските Алпи, близо до границата с Франция. Тя е проектирана от Tanja Haug с главната идея в изграждането на нейния интериор да бъдат използвани основно естествени материали като дърво и камък.

vpechatlqvashta-planinska-hija-s-interior-ot-darvo-i-kamak-v-italianskite-alpi-1g vpechatlqvashta-planinska-hija-s-interior-ot-darvo-i-kamak-v-italianskite-alpi-2g

Набързо ще обърнем внимание на екстериора. Той е класически и много семпъл и лесно би останал незабелязан през деня. Вечер обаче, постройката не може да бъде подмината, тъй като цялата свети и започва да прилича на магическа къщурка от някоя коледна приказка.

Интериорът е точно такъв, какъвто трябва да бъде интериора на една планинска хижа – стар, естествен и уютен. Всекидневната предлага невероятен кожен диван с вековна патина и кресла в същия стил. Дивана и столовете, заедно с дървената маса, са подредени около каменна камина, което прави мястото повече от уютно и привлекателно. Обширната трапезария е свързана с всекидневната и има много сходен дизайн.

Дървеният материал, от различни дървесни видове, е основен декоративен и градивен материал тук. Можем да го забележим на пода, на тавана, на някои от стените, както и в състава на повечето мебели и декорации. Друг естествен материал, който се среща често в този интериор, е камъка. Той е използван, както с декоративна цел и по-точно поставянето му върху някои от стените, така и като материал за изграждане на мебели. Обърнете внимание на невероятната мивка, направена от парче камък, както и на рамката на огледалото над нея.

Често хижите, които са изградени от естествени материали са тъмни и изглеждат затворени, но тук това не е така. Благодарение на големите прозорци и на локацията на планинската къщата, интериорът е светъл, топъл и приветлив. Общо взето, това е една зимна приказка …

vpechatlqvashta-planinska-hija-s-interior-ot-darvo-i-kamak-v-italianskite-alpi-3g vpechatlqvashta-planinska-hija-s-interior-ot-darvo-i-kamak-v-italianskite-alpi-5g vpechatlqvashta-planinska-hija-s-interior-ot-darvo-i-kamak-v-italianskite-alpi-4gvpechatlqvashta-planinska-hija-s-interior-ot-darvo-i-kamak-v-italianskite-alpi-6g vpechatlqvashta-planinska-hija-s-interior-ot-darvo-i-kamak-v-italianskite-alpi-8g vpechatlqvashta-planinska-hija-s-interior-ot-darvo-i-kamak-v-italianskite-alpi-7gvpechatlqvashta-planinska-hija-s-interior-ot-darvo-i-kamak-v-italianskite-alpi-9g vpechatlqvashta-planinska-hija-s-interior-ot-darvo-i-kamak-v-italianskite-alpi-911g vpechatlqvashta-planinska-hija-s-interior-ot-darvo-i-kamak-v-italianskite-alpi-910g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.