Trending News
HomeСпалняПроектирайте сами модерна и удобна спалня. 5 прости съвета.

Проектирайте сами модерна и удобна спалня. 5 прости съвета.

Спалнята трябва да бъде Вашето релаксиращо убежище, в което да си починете и да се възстановите. Затова е хубаво да планирате предварително интериора. Тенденциите и модните течения се променят през годините, но има няколко важни момента, които, ако обмислите, ще имате модерната спалня, която винаги сте искали.

Помислете за предимствата в разположението и ги използвайте.

Ако например жилището Ви се намира на висок етаж с красива нощна гледка към града, добра идея е да поставите огромен френски прозорец. Така всяка вечер светлините на града ще Ви дават чудесна романтична атмосфера. Същото важи и в случай, че дома Ви е на морския бряг. Свежа сутрин, чаша кафе в леглото, а пред Вас – огромната шир на морето.

Поставете акцент върху леглото в спалнята.

Оставете леглото да доминира. То трябва да бъде първото нещо, което виждате, когато влизате в стаята. С повече от един акцент рискувате те да започнат да се състезават за внимание. Нека фокусът е един и завладяващ. Ярки цветове, ярки шарки и интересни форми са всичко, което трябва да имате предвид, когато мислите за идеите за основна спалня и избирате леглото .

Там, където преди това бяха популярни приглушени, неутрални тонове, сега виждаме отклонение от минималистичните интериорни схеми, като хората са все по-смели в избора на дизайн. От изящни тапети и креативни облицовки на стени, като полирана мазилка, до смели и цветни материи и спално бельо – всичко това внася индивидуалност в дома.

Таблите отново стават популярни. Всичко се състои в това да създадете фокусна точка и да направите истински акцент, а в избора на табла можете да покажете своята индивидуалност.

Играйте с цветовете, флоралните и природните мотиви.

Смелите тонове могат да бъдат също толкова спокойни, колкото и приглушените нюанси.

Основните цветове на модерната спалня включват богато червено и оранжево, жълто и смело зелено. Вдъхновени от природата щампи също са тренд, както  и десени, вдъхновени от цветя и зеленина, за да внесат свежи нотки в спалнята.

Помислете за удобството и практичността на спалнята.

В последните години все по актуални са  нощните шкафчета с вградени точки за ел. захранване и безжично зареждане. Те осигуряват съхранение на основните вещи, от които хората се нуждаят на една ръка разстояние.

Съхранението се е превърнало в неразделна част от процеса на проектиране и очакваме, че то ще продължи да доминира. Важно е да изчистим бъркотията за спокойна и модерна спалня.

Вградените мебели стават все по-популярни за по-изчистен завършек в спалнята. В крайна сметка изследванията показват, че хората могат да прекарат една трета от живота си в леглото, така че е важно да се уверите, че обкръжението Ви е удобно. Ако всичко е скрито зад затворени врати, това със сигурност ще подобри условията Ви за сън.

Придържайте се към изчистените линии в стаята за сън.

Изберете неутрални цветове за по-релаксиращ декор и помислете за прости фасади с по-малко детайли. В края на краищата, колкото по-малко е натоварена една спалня, толкова по-благоприятна ще бъде тя за добър сън.

Прочете и статията ни за Прекрасен дизайн на спалня в нюанси на лавандула

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment