HomeДекорацияВижте кои ще са новите тенденции в интериора през 2014

Вижте кои ще са новите тенденции в интериора през 2014

Ето, че почти изтече първият месец от дългоочакваната 2014 година. С настъпването й много хора правят обещания пред себе си, а също така си поставят и нови цели, които да ги напътстват в следващите 12 месеца. Ние знаем, че вие също сте от тези хора и бихме искали да ви предложим нещо – добавете към списъка си с цели освежаването на вашия интериор. Сега е идеалното време да дадете на своя дом една съвсем нова посока, а за да ви помогнем, ние сме подготвили солиден материал, който ще ви разкрие новите тенденции в дизайна за 2014 г.

Игра с акцентиращите цветове

vijte-koi-shte-sa-novite-tendentsii-v-interiora-prez-2014-1g

Това е една техника, която се наложи още миналата година и е доста ефектна. Когато сме избрали за стаята си семпла цветова палитра, включваща предимно светли цветове, акцентиращия цвят вдъхва живот и жизненост на мястото. Дали акцентиращият цвят ще е един или няколко решавате вие, како имате и избор върху какво да приложите цвета. Най-често това са декоративни възглавнички, килими, пердета и други декоративни елементи. Те запазват комфорта в една стая, ако там преобладават студените и еднообразни тонове.

Още ретро ?

vijte-koi-shte-sa-novite-tendentsii-v-interiora-prez-2014-2g vijte-koi-shte-sa-novite-tendentsii-v-interiora-prez-2014-3g

Да, защо не? Ретрото отново е тук и неговите лъскави и добре познати ни форми, сякаш никога няма да ни омръзнат. Ретро детайлите придават един неподражаем стил, който прави домът ви уникален. Всекидневно ставаме свидетели на нови продукти, който в основата си са нещо добре познато ни от миналото, модернизирано и с ново име. Ретрото е още живо и несъмнено ще присъства в модерните домове и през 2014 година.

Стикери за стени със смели цветове и големи размери

vijte-koi-shte-sa-novite-tendentsii-v-interiora-prez-2014-4g vijte-koi-shte-sa-novite-tendentsii-v-interiora-prez-2014-5g

Стикерите бяха интересен декоративен елемент още през миналата година, а сега търсенето им ще се засили. Определено ще залагаме на стикери с по-големите размери, обхващащи цялата или почти цялата стена и такива със смелите, различните и контрастните цветове.

Вашият дом трябва да отразява вашата същност и ако вие сте дръзки, различни и обичате различното, не се колебайте да декорирате стената си с някой готин принт, който ще трансформира цялата ви стая.

Формата има значение, размера – не

vijte-koi-shte-sa-novite-tendentsii-v-interiora-prez-2014-7g vijte-koi-shte-sa-novite-tendentsii-v-interiora-prez-2014-6g

Възможно ли е вече да сме се отегчили от еднообразните и често срещани прави линии? Разбира се, не само е възможно, но и със сигурност сме. Човек обича разнообразието във всеки аспект от живота си, включително и в интериора на своя дом. Архитектите подозират, че през 2014 година ще се обръща голямо внимание на различните структури, хаотичните линии и креативността по отношение на формите в интериорния дизайн.

Промяната няма да е драстична. Традиционните квадрати и правоъгълници, които виждаме във всеки един мебел и детайл в нашия дом, могат да бъдат заменени отчасти с такива, които притежават обли, криви и интересни форми.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net