HomeАпартаментиЖизнен и изпълнен с цветове малък апартамент [42 м²]

Жизнен и изпълнен с цветове малък апартамент [42 м²]

Не малко пъти сме говорили за ролята на цветовете в интериора и усещането за пространство. Цветните мотиви придават жизненост и внасят разнообразие във всяко помещение, а ако са правилно съчетани цветовете могат да променят възприятието за пространство.

Точно това се е случило в апартамента, който ще разгледаме в тази статия. В неговия интериор е създадена експлозия от цветни детайли, като в цветната палитра са включени най-различни тонове. Да, жилищната площ е малка, но въображението на дизайнерите, съчетано с необятната силата на цветовете са се справили дори и с този проблем. Нека видим този жизнен интериор …

jiznen-i-izpalnen-s-tsvetove-malak-apartament-42-m-1g

Както вече споменахме, жилището не е много голямо, то е точно 42 м² и предлага всекидневна зона, спалня, коридор и баня с тоалетна. В двете отделни стаи има разположени големите панорамни прозорци, които освен изобилието от естествена светлина,  предлагат и чудесен изглед към Москва.

Основният цвят, който  в случая е и “платно” за произведенията на изкуството е белият. Освен, че играе ролята на фон, белият цвят е един логичен избор, тъй като визуално разширява пространството в жилището и така стаите се чувстват по-ефирни. Освен него в жилището има още един основен цвят и това е жълтият, който можем да забележим в някой основни елементи на интериора като етажерките, столовете и текстила.

За цветните изображения и “картини” не мога да ви кажа много, а и не е нужно. Те сами говорят за себе си, като изразяват интересно различие. В стената зад телевизора виждаме непринуденост, спонтанност и хаотичност, докато в арт изображенията в спалнята и коридора се забелязват геометрично балансирани форми с ясно изразена последователност в цветовете.

jiznen-i-izpalnen-s-tsvetove-malak-apartament-42-m-2g jiznen-i-izpalnen-s-tsvetove-malak-apartament-42-m-3g jiznen-i-izpalnen-s-tsvetove-malak-apartament-42-m-4gjiznen-i-izpalnen-s-tsvetove-malak-apartament-42-m-5g jiznen-i-izpalnen-s-tsvetove-malak-apartament-42-m-6g jiznen-i-izpalnen-s-tsvetove-malak-apartament-42-m-7jiznen-i-izpalnen-s-tsvetove-malak-apartament-42-m-8 jiznen-i-izpalnen-s-tsvetove-malak-apartament-42-m-9 jiznen-i-izpalnen-s-tsvetove-malak-apartament-42-m-910jiznen-i-izpalnen-s-tsvetove-malak-apartament-42-m-911g jiznen-i-izpalnen-s-tsvetove-malak-apartament-42-m-913g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.