HomeХотелиВижте как Боинг 747 е превърнат в атрактивен хотел в Стокхолм

Вижте как Боинг 747 е превърнат в атрактивен хотел в Стокхолм

Тези от вас, които са пътували на дълги разстояния със самолет, знаят, че спането по време на полет не е от най-хубавите неща, които могат да ви се случат. Случаят с този Боинг 747 е различен, тъй като хората плащат именно за това – да преспят в него.

В близост до летището в Стокхолм се намира един добре изглеждащ Боинг 747, който на пръв поглед е готов да излети. Да обаче, това никога няма да стане, тъй като той е превърнат в хотел. Интериорът, отдавна не е това, което е бил по време на полетите с този самолет. Повечето седалки са премахнати, за да се осигури повече място за движение и за изграждане на помещения.

vijte-kak-boing-747-e-prevarnat-v-atraktiven-hotel-v-stokholm-1g

Хотелът разполага с общо 27 стаи, които предлагат различни конфигурации. Има такива, които побират от един до трима души, както и такива с капацитет за четирима. Може би най-впечатляващата от всички стаи е тази, поместена в пилотската кабина. В нея са запазени почти всички навигационни и оперативни уреди на самолета, а гледката от кокпита е невероятна. Цените за нощувка варират, между 50 и 100 евро за обикновена стая и стигат до 200 евро за прословутата стая, намираща се в пилотската кабина.

Хотелът разполага с бар и ресторант, а обслужващият персонал е облечен в униформи като тези на екипаж на самолет, за да предложат на гостите си автентично усещане. Барът се намира в главната зала, а дълъг коридор води до стаите за гостите.

Интериорът, както на стаите, така и на останалата част от самолета е в предимно бяла цветова гама и минималистични форми, което може би, няма да се хареса на всеки, но пък придава автентичност на мястото и със сигурност може да ви накара да се почуствате като в самолет, готов за излитане.

vijte-kak-boing-747-e-prevarnat-v-atraktiven-hotel-v-stokholm-2g vijte-kak-boing-747-e-prevarnat-v-atraktiven-hotel-v-stokholm-3gvijte-kak-boing-747-e-prevarnat-v-atraktiven-hotel-v-stokholm-4g vijte-kak-boing-747-e-prevarnat-v-atraktiven-hotel-v-stokholm-5g vijte-kak-boing-747-e-prevarnat-v-atraktiven-hotel-v-stokholm-6g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.