Trending News
HomeОбществен интериорИнтериор, който съчетава модерно излъчване с исторически детайли

Интериор, който съчетава модерно излъчване с исторически детайли

Матера – един стар италиански град, известен по целия свят със своите нестандартни сгради, жилища и паметници на културата. За него е известно, че първите му жители започнали да дълбаят скалите и в тях направили своите домове. Историята разказва, как заради мизерията и болестите в средата на миналия век, хората били изселени, а интересните им жилища и сгради останали пусти.

interior-sachetava-moderno-izlachvane-s-istoricheskite-detaili-1g
През 1993 г. градът е обявен за част от световното наследство на ЮНЕСКО и оттогава там туризмът разцъфтява с пълна сила. Туристите са привлечени от новосъздадените модерни и удобни жилища, реставрираните хотели и ресторанти в каменния град. В тази статия ще насочим вниманието си към един наскоро реставриран хотел, в който модерния интериор върви ръка за ръка с историческите аспекти.

Старинната сграда, предлагаща площ от 300 м², е превърната в уютен хотел с четири луксозни апартамента, СПА център, ресторант и невероятни гледки към каменния град.

Въпреки модерната и изтънчена колекция от мебели и интериор в съвременен стил, всяка част от Dimora di Metello Hotel предлага невероятна старинна атмосфера, благодарение на афтентичните каменни стени, съставени от вулканична пепел, които допълват съществуващата структура на пещерните стени.

По отношение на интериора, пространството е изпълнено със семпли, предимно дървени елементи, както и други естествени материали, които създават едновременно съвременна и модерна визия, но и минималистично усещане, особено подходящо за пещерната структура на помещенията.

Този хотел е перфектно съчетание на традиционното с модерното. Място, изпълнено с проста атмосфера, но и с достатъчна доза лукс, за да задоволи всеки посетител. Ако се чудите коя да е следващата дестинация, която да посетите, то не пропускайте да проучите и това прекрасно местенце, изпълнено с много история и спокойствие.

interior-sachetava-moderno-izlachvane-s-istoricheskite-detaili-2g interior-sachetava-moderno-izlachvane-s-istoricheskite-detaili-3g interior-sachetava-moderno-izlachvane-s-istoricheskite-detaili-4g interior-sachetava-moderno-izlachvane-s-istoricheskite-detaili-5g interior-sachetava-moderno-izlachvane-s-istoricheskite-detaili-6g interior-sachetava-moderno-izlachvane-s-istoricheskite-detaili-7g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment