НачалоКъщиКак сграда на швейцарската армия се превърна в малка и подредена къща?

Как сграда на швейцарската армия се превърна в малка и подредена къща?

В тази статия ще ви представим една необикновена малка къща, чийто проект носи заглавието „Арсенал Б47“ и това не е случайно. Базираното в Швейцария архитектурно студио  Ralph Germann Architectes, превръща една стара сграда, принадлежала на швейцарската армия и построена по време на Втората световна война, във функционална и красива обитаема площ.

Интересното в този случай е, че собствениците искали да запазят старата постройка непокътната, но в същото време тя трябвало да бъде безопасна и удобна за живот. Решението на този казус идва с поставянето на стъклен куб в старата структура на постройката. По този начин са реставрирани стените, както и някои елементи от миналото, които напомняли какво същност е това място, без да се налага да бъдат унищожени и построени отново.

kak-sgrada-na-shveitsarskata-armiq-se-prevarna-v-malka-i-podredena-kashta-1g

Въпреки силното си желание за запазването на сградата като свидетелство от миналото, архитектите успели да съхранят само най-стабилните и безопасни структури и материали. В интериора са използвани чисти и семпли линии, което придава на планинската хижа усещането за безвремие. Дизайнът на всяко едно помещение от малката вила се основава на стремежа към функционалност, а основните акценти са върху светлината и пространството.

Може би ще се изненадате, след като ви споделя, че в този проект е поставен втори куб, но този път изграден от дърво. Той е разположен в центъра на стъклената конструкция и в него са поместени санитарните възли, част от кухненското обзавеждане, че дори и сгъваемо легло (линк).

Старата постройка е снабдена с огромни прозорци, които предоставят прекрасни планински гледки и купища естествена светлина.  Те лесно могат да бъдат закрити с помощта на дървени плоскости, които се вписват прекрасно в дървения интериор.

kak-sgrada-na-shveitsarskata-armiq-se-prevarna-v-malka-i-podredena-kashta-2g kak-sgrada-na-shveitsarskata-armiq-se-prevarna-v-malka-i-podredena-kashta-3g kak-sgrada-na-shveitsarskata-armiq-se-prevarna-v-malka-i-podredena-kashta-4g kak-sgrada-na-shveitsarskata-armiq-se-prevarna-v-malka-i-podredena-kashta-5gkak-sgrada-na-shveitsarskata-armiq-se-prevarna-v-malka-i-podredena-kashta-6g kak-sgrada-na-shveitsarskata-armiq-se-prevarna-v-malka-i-podredena-kashta-7g kak-sgrada-na-shveitsarskata-armiq-se-prevarna-v-malka-i-podredena-kashta-8g kak-sgrada-na-shveitsarskata-armiq-se-prevarna-v-malka-i-podredena-kashta-9gkak-sgrada-na-shveitsarskata-armiq-se-prevarna-v-malka-i-podredena-kashta-910g kak-sgrada-na-shveitsarskata-armiq-se-prevarna-v-malka-i-podredena-kashta-911g kak-sgrada-na-shveitsarskata-armiq-se-prevarna-v-malka-i-podredena-kashta-912g

Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.