HomeАвиоКак изглежда един частен самолет

Как изглежда един частен самолет

Как изглежда един частен самолет? Въпросът разбира се е некоректен и може да се перифразира като, как изглежда един автомобил, или как изглежда една къща?

Това по което се различават частните самолети от тези за пътнически полети е, че обикновено принадлежат на много богати хора, на които освен, че им се налага да пътуват често, имат необходимостта и възможностите това да се случва в луксозна обстановка. Затова, почти всеки частен самолет е със своя собствен дух.

Интериорът на луксозните самолети е насочен не към модните тенденции, а по – скоро към желанията, нагласите и индивидуалността на конкретния собственик. Различните вкусове поставят акцентите на различни места – някои искат на самолета им да има красиви мебели и осветление, други искат да се забавляват по време на полет, трети искат за имат златни орнаменти, перли, диаманти и т.н.

Някои от притежателите на самолети от Близкия изток са свикнали да живеят в дворци, сред лукс и искат самолетите им да приличат на домовете и огромните им яхти.

Такъв пример е двуетажния Airbus A380, който е наречен „Летящият дворец“. Той  е поръчан, а след това проектиран и обзаведен за принц Ал-Валид бен Талял  – член на саудитското кралско семейство. Според слухове принца е искал на борда на самолета да има гараж за два  Rolls-Royce, конюшня за коне и камили, 20 стаи за гости,  стая за ястреби, стая за молитви оборудвана със специални килими, джакузи и хидромасажна вана). В последствие, огромния „летящ дворец“ е продаден на друг бизнесмен, чието име е неизвестно.

Примера по горе е посочен за да покаже, че дизайна на интериора на частните самолети се проектира според темперамента и стила на притежателя му и трудно може да се побере в рамка.

Разбира се има и доста по-малки, а в същото време луксозни самолети, които се използват от бизнесмените по света. Ето някои от  тях.

Embraer phenom 100

Самолетът е 6 местен с луксозен интериор. Използваните материали са хром, кожа и махагон. Креслата за сядане се регулират и са с кожена дамаска. Струва около 3,6 милиона долара. Максималната скорост, която развива е 722 километра в час.

Cessna Citation Mustang

На цена около 2, 6 милиона долара това е самолет, който голяма част от собствениците пилотират сами. Доста популярен в САЩ.  Максимална скорост 777 километра в час. Побира до пет пътници – седалките са една срещу друга и има маса между тях готова за подписване на различни бизнес книжа.

 

Sport Jet II

Побира до пет пътници. Струва „само“ –  1,2 милиона долара. Удобството е гарантирано с хубави седалки и висококачествени материали. Обзавеждането е проектирано така, че да бъде максимално комфортно.

Макар и доста по – малки от Airbus A380 – тези частни самолети са проектирани да отговорят на нуждите на бизнеса. Позволяват на собствениците да провеждат срещите си в тях, както и да вършат част от работата си,  като в същото време се придвижат от едно място на друго.  В същото време частните самолети са толкова различни и екстравагантни, колкото и собствениците им.

Разгледайте и Лукс и модерен дизайн по гребена на вълната.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment