Trending News
HomeКъщиВдъхновяваща резиденция показва силна връзка с природата

Вдъхновяваща резиденция показва силна връзка с природата

Днес ще се разходим до един приказен селски район, намиращ се  югоизточно от Лима, Перу. Това, което ни доведе до тук е една много интересна къща, носеща името Casa Chontay (Студио Marina Vella Arquitectos). Дизайнът й е пример за модерно строителство, което се слива с природата и създава усещането, че е част от нея. Главната причина, поради която резиденцията изглежда като част от пейзажа е широкото използване на естествени материали и прецизното позициониране на двете сгради, които са част от нея.

Предложението за две независими сгради дошло от архитектите, а собствениците много харесали идеята. Между двете постройки има страхотна декоративна градина, съчетана с вече съществуващите дървета и естествената трева, покриваща терена. Това позволява на обитателите да имат постоянна връзка с природата, а също така да се наслаждават на дейностите на открито.

vdahnovqvashta-rezidentsiq-pokazva-silna-vrazka-s-prirodata-1g

Функционалност и комуникация с природата – това са основните аспекти, залегнали в процеса на планиране и оформление на двете сгради. В първата са поместени социалните зони – всекидневната, трапезарията и кухнята. Сградата предлага площ от 68 м², таваните са високи, а прозорците – огромни, осигуряващи на интериора големи количества естествена светлина и перфектна вентилация. Във втората сграда, която е с почти същите размери, но с по-ниски тавани са разположени 3 спални, таванско помещение, 2 бани и тераса.

Архитектурата и интериора на това местенце са просто прекрасни, а локацията придава един приказен фон на всичко това. Отворените обеми на сградите създават силна връзка с природата, която със сигурност действа много освобождаващо.

vdahnovqvashta-rezidentsiq-pokazva-silna-vrazka-s-prirodata-2g vdahnovqvashta-rezidentsiq-pokazva-silna-vrazka-s-prirodata-3g vdahnovqvashta-rezidentsiq-pokazva-silna-vrazka-s-prirodata-4gvdahnovqvashta-rezidentsiq-pokazva-silna-vrazka-s-prirodata-5gvdahnovqvashta-rezidentsiq-pokazva-silna-vrazka-s-prirodata-6gvdahnovqvashta-rezidentsiq-pokazva-silna-vrazka-s-prirodata-7gvdahnovqvashta-rezidentsiq-pokazva-silna-vrazka-s-prirodata-8gvdahnovqvashta-rezidentsiq-pokazva-silna-vrazka-s-prirodata-9gvdahnovqvashta-rezidentsiq-pokazva-silna-vrazka-s-prirodata-910gvdahnovqvashta-rezidentsiq-pokazva-silna-vrazka-s-prirodata-911gvdahnovqvashta-rezidentsiq-pokazva-silna-vrazka-s-prirodata-912g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.