HomeИновацииНовите 4К телевизори от SONY – функционалност и неповторим стил

Новите 4К телевизори от SONY – функционалност и неповторим стил

Какво място заема телевизорът в ежедневието на модерния човек? Ежедневие, в което всичко е дигитално, променя се толкова бързо, а ние сме тотално зависими от новите технологии? В не далечното минало, телевизорът заемаше централно място в домовете на повечето хора като средство за получаване на информация, гледане на филми или слушане на музика. Днес обаче телевизорът е нещо друго. Въпреки че основната му функция винаги ще е да възпроизвежда аудио и видео материали, иновациите му позволяват да бъде по-умен и полезен, по-красив и елегантен от всякога и най-важното – да е свързан с нас, да ни разбира и улеснява живота ни.

В тази статия ще разгледаме най – новите модели телевизори от серията BRAVIA на SONY и силното впечатление, което оставиха в мен на съвсем скорошното си представяне, не само с визията си, но и  с обновения интерфейс, функционалност и неповторим стил.

sony-x85c-interior

Новите модели на BRAVIA са значително подобрени във всяко едно отношение. Моделите от високия клас са оборудвани с процесор от ново поколение, който осигурява ясна картина с висок контраст и наситени цветове, като анализира и обработва всяко видео, за да доближи качеството му до това на 4K ULTRA HD резолюция. Това, което ми направи силно впечатление е уникалното предаване на цветовете, които правят картината още по-реална, а образът по-наситен.

Голямо внимание е обърнато и на качеството на звука. Благодарение на новите технологии, звукът идващ от малките високоговорители, вградени в ултра тънките корпуси на телевизорите, е по-ясен и по-плътен, позволяващ ви да се насладите на всеки филм или музикално изпълнение.android-sony-tv-2

Функционалност”]Компанията е осъществила най-големите промени и подобрения точно в този аспект. От SONY определено са направили правилния избор, въвеждайки Android TV в своите модели. Интерфейсът на телевизорите е красив, приятен и изключително лесен за използване. Всичко, което обичате да правите на своя таблет или смартфон, сега вече е достъпно и на телевизорите от серията BRAVIA. Имате на разположение голям набор от приложения и игри, които се възпроизвеждат с невероятна бързина и качество на изображението. Свързването на допълнителни аксесоари, като безжична клавиатура и мишка, а защо не и геймпад става бързо и удобно, което значително улеснява работата с интерфейса на Android TV.

one-flick-1

Не мога да не спомена и подобрения начин на управление, който идва с част от моделите BRAVIA, а именно дистанционното One Flick. То позволява лесна навигация във всички менюта и наподобява тъчпада на вашия лаптоп. Дистанционното притежава вграден микрофон, който позволява да “общувате” с телевизора си, като го карате да търси видео, да проверява информация за филми, прогнозата за времето и много други.

Това, което наистина ще ви накара да се влюбите в новите модели BRAVIA е техния дизайн. Възможно най-тънките рамки, висококачествените материали и прецизната изработка – това са само част от качествата, които откриваме във всеки телевизор. Нека разгледаме трите най-атрактивни модела на SONY за 2015 и основните аспекти на техния дизайн и функционалност – нещата, които ги правят различни и уникални, нещата, които ги правят правилния избор за вашия дом.

bravia-design-linemodels-x93c

X94C / X93C ( Размери : 75″ / 65″ / 55″)

Съвършената 4K картината се съчетава с богат и плътен звук, за който се грижат уникалните говорители с магнитен флуид, способни да възпроизвеждат звук с High-Resolution аудио качество. Клиновидният дизайн на телевизора осигурява обема, в който да се поместят говорителите и го прави една уникална част от интериора, докато високата му функционалност, перфектната картина и звук се грижат за вашето добро настроение.x93-2g
x93-1g
x93-4g
x93-3gmodels-x90c

X91C/X90C ( Размери : 75“ / 65″ / 55″)

Най-тънкият и стилен 4K телевизор на SONY. Изключително фин и нежен дизайн, който би се вписал във всеки интериор, независимо от неговия стил. Несъмнено, това е един от най-елегантните телевизори, който сте виждали – дебелината в най-тънката му част е само 4.9 мм. С технологията за покритие на ръбовете рамката практически изчезва и на показ остава единствено големия дисплей. Изображенията сякаш се реят в пространството, а самият телевизор се превръща в произведение на изкуството. x90-1g
x90-4g
x90-3g
x90-2gmodels-s80-izvit

S80C ( Размери : 65″ / 55″ )

Моделът впечатлява с оптимално извития си дисплей, който осигурява картина с 4K резолюция. Екранът от серията S80C има нежна и естествена извивка, която предлага идеалната комбинация от красота, комфорт и завладяващо зрителско изживяване. Извивката на модела е изчислена с прецизност за максимален реализъм и удобство с по-малко изкривяване и отражения. s85-1g
s85-2g
s85-3g
s85-4g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.