Trending News
HomeБаняТоалетната на бъдещето

Тоалетната на бъдещето

Водата като природен ресурс е нещо, което може да бъде изчерпано до минимум и един ден да се превърне в нещо скъпо и рядко. С темповете, с които изразходваме ( или по-скоро пилеем) водата в днешни дни, процеса с изчерпването и се забързва. Няма да говорим за това какво причиняваме на природата с нашите действия, а по-скоро за това, което можем да направим за да пестим ресурси.

Тоалетната е нещо, което е изобретено много отдавна и от тогава насам не са правени никакви съществени промени по нейния механизъм на работа. Днес открихме, че един млад човек е направил нещо в тази насока, което според нас ще помогне, както за пестенето на водата, така и за нашето удобство.

toaletnata-na-badeshteto-1g

Концепцията на Dang Jingwei е проста и се основава на една стара идея – рециклирането на вода. Иновативната тоалетна представлява тоалетна и мивка в едно. Принципът на работа е много прост – когато използвате мивката, за да измиете ръцете си, водата, която изтича се съхранява в резервоар и по-късно, когато пуснете водата в тоалетна се използва събраната в резервоара вода. Принципът е много ефективен, тъй като имате нужда от чиста вода, единствено, когато имате пряк контакт с нея. Когато тя се използва за измиване на тоалетната, не е задължително да е чиста.

Представете си използването на тази тоалетна в глобален мащаб. Колко вода бихме могли да спестим по този начин? Може би над 30%. В този случай не само ще спестим вода, но и пречиствателната станция ще има с 30% по-малко работа, а това ще се отрази благоприятно и върху нас.

toaletnata-na-badeshteto-2g

Освен, че изглежда добре, тоалетната на бъдещето притежава и някои допълнителни функции. Тя разполага с огледало, поставка за чаши, поставка за списания и други предмети, регулатор за силата на водната струя и в същото време играе ролята и на биде.

Е, какво ще кажете за този модел ? Ефективен ли ви се струва метода и бихте ли използвали такава тоалетна ?

toaletnata-na-badeshteto-3g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.