HomeАпартаментиМалък апартамент, който се променя с един жест или дума

Малък апартамент, който се променя с един жест или дума

Как си представяте апартамента на бъдещето? Компактен и функционален или по-скоро елегантен и просторен? В наши дни, един отбор от млади и ентусиазирани хора от Масачузетския технологичен институт (MIT) ще ни демонстрират едно реалистично виждане за бъдещето на жилищния дизайн – иновативно жизнено пространство на име CityHome.

malak-apartament-koito-se-promenq-s-edin-jest-ili-duma-1g

Концепцията на това иновативно жилище се развива около идеята за свободното движение и интуитивното пространство – там, където всичко си има свое място, но може лесно да трансформира своята функция с един жест, едно докосване или дори при команда с глас.

Ще се изумите от това, колко гъвкаво може да бъде това малко по размери пространство. Интересното е, че всяка трансформация се извършва без нужда от усилия и излишни движения. Амбициозните американски инженери от MIT предлагат едно трайно решение, което превръща пространства по-малки от 60 м² в място, достатъчно за безгрижен живот, в големия и гъстонаселен град.

Този модулен апартамент на бъдещето се трансформира с няколко прости движения. Вградените сензори, мотори и LED светлините помогнат за превръщането на “кутията”, намираща се в средата на стаята в удобно обзавеждане, включващо легло, маса за хранене, повърхност за готвене, килер и дори многоцелеви места за съхранение. Иновативното решение, което предлага всички удобства събрани в един куб би свършило работа, както в малки апартаменти, така и в големи пространства, които се нуждаят от допълнително място.

Моторизираната и супер лесна за използване система CityHome е все още само за проучване за това, което може да бъде постигнато с познания, технология и креативност, които този и други екипи притежават.

malak-apartament-koito-se-promenq-s-edin-jest-ili-duma-2g malak-apartament-koito-se-promenq-s-edin-jest-ili-duma-3g malak-apartament-koito-se-promenq-s-edin-jest-ili-duma-4gmalak-apartament-koito-se-promenq-s-edin-jest-ili-duma-5g malak-apartament-koito-se-promenq-s-edin-jest-ili-duma-6g malak-apartament-koito-se-promenq-s-edin-jest-ili-duma-7g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.