HomeАпартаментиСвеж интериорен дизайн за малък апартамент [47 м²]

Свеж интериорен дизайн за малък апартамент [47 м²]

Да живееш сам, когато си млад, има своите предимства и недостатъци. Най-вълнуващото от всичко обаче е, факта че можеш да си властелин на всичко случващо се в жилището, а в това число и избора на обзавеждане, цветове и изобщо всичко, което се отнася към цялостната визия на дома. Днес ще разгледаме един такъв случай в лицето на проект за малък апартамент създаден за млад мъж, който ще живее сам.

svej-interioren-dizain-za-malak-apartament-47-m-1g

Целта на дизайна е да увеличи максимално пространствата и да предостави достатъчно място за всичките ежедневни дейности на младежа. Площта на жилището е 47 м², но благодарение на практичното използване на всеки квадратен метър, има място за всичко. В търсене на практичност дизайнерите са генерирали няколко много свежи и полезни идеи, от които може да почерпите вдъхновение.

Холът и кухнята се намират в едно общо отворено пространство, което е свързано и с балкона, посредством плъзгащи се врати. Балконът от своя страна е превърнат в трапезария и малък офис, но за това по-късно. Въпреки, че във всекидневната откриваме различни цветови акценти, като лайм, лимонено жълто и други, те са използвани пестеливо.  По този начин неутралните тонове в лицето на белите стени, светло сивия диван и други, които визуално разширяват пространството изпъкват.

svej-interioren-dizain-za-malak-apartament-47-m-2g svej-interioren-dizain-za-malak-apartament-47-m-3g svej-interioren-dizain-za-malak-apartament-47-m-4g

С многото вградени шкафове и ниши кухнята предлага достатъчно място за съхранение на всички кухненски принадлежности, както и на голяма част от електроуредите. Ярко зеления плот осветен от скрито LED осветление изпъква на фона на заобикалящите го неутрални цветове. В кухненската зона забелязваме присъствието и на тесен барплот, който се използва за хапване на бързо или сутрешно кафе.

Импровизирана трапезария, която се явява балкона на апартамента е много слънчева и приятна. Формата на балкона с извивка, прави мястото много подходящо за романтична вечеря на свещи или приятен обяд с прекрасна гледка. Въпреки малкия си размер, трапезарията се усеща много уютна и приятна.

svej-interioren-dizain-za-malak-apartament-47-m-5g svej-interioren-dizain-za-malak-apartament-47-m-6g svej-interioren-dizain-za-malak-apartament-47-m-7g

Работното пространство пък е необходимост за много от нас – съвременните хора. Дори и да не работим нещо свързано с интернет или компютри, несъмнено прекарваме голяма част от времето си в социалните мрежи, кореспонденция чрез имейли или видео разговори. В този малък апартамент, в непосредствена близост до масата за хранене, откриваме един невероятно организиран и добре подреден работен кът, където въпреки лисата на пространство откриваме всичко необходимо за едно такова място.

Остана да обърнем внимание и на спалнята, която не е точно спалня. Това е единственото място в жилището, чието обзавеждане не разбирам, но удобството на собственика е най-важна. Вместо типичната спалня с голямо легло, гардероб и всичко познато, тук откриваме стая, която повече прилича на втора всекидневна, отколкото на място за почивка. Модулният бежов диван може да се реорганизира в голямо легло.

svej-interioren-dizain-za-malak-apartament-47-m-8g svej-interioren-dizain-za-malak-apartament-47-m-9g svej-interioren-dizain-za-malak-apartament-47-m-910g svej-interioren-dizain-za-malak-apartament-47-m-911g svej-interioren-dizain-za-malak-apartament-47-m-912g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.