HomeОбзавежданеКакъв стил мебели да изберем

Какъв стил мебели да изберем

Изборът на нови мебели за дома е дългоочакван момент, за който всеки се подготвя дълго време. Проучване на магазините, информиране за най-новите тенденции при жилищния интериор и обмисляне на всяка една идея, “изпречила” се на пътя. В онлайн пространството ще попаднете на разнообразни съвети, свързани с това как да обособите дома си, така че за той да е красиво и комфортно място за живеене, в което да прекарвате времето си с удоволствие. Сред най-важните критерии стои качеството, което е неотменно изискване, споделят от МебелМаг.

Каква е модата при жилищното обзавеждане

За да бъде обзавеждането в нашия дом модерно, е нужно да сме запознати с актуалните тенденции. И да, мода има и при мебелите, които са градивна част на уютната и комфортна обстановка, към която всъщност се стремим. Има различни видове интериорни стилове, на които да заложите за хола, за спалнята или за кухнята – всяка стая е от значение, така че бъдете взискателни по време на подбора, съветват от МебелМаг. Ето кои са водещите направления при жилищното обзавеждане:

  • Минималистичен – мебелите в този стил са много разпространен избор сред потребителите, когато става дума за избор на кухненско, холно и друг вид обзавеждане за дома. Минималистичният дизайн се откроява със семплата си концепция, която се доразвива от светлите цветове и големите открити пространства, споделят от МебелМаг;
  • Скандинавски – цветовата схема е отново в светлия регистър, но тук откриваме и ярки акценти, които придават “дълбочина” на цялостния интериор. Присъстват дървените елементи, домашният текстил и практичните съчетания от мебели. Скандинавският стил се свързва с практичност, универсалност и усещане за хармонично съчетани компоненти;
  • Винтидж – тук е важно да уточним, че не всяка една стара мебел притежава качества, за да бъде определена като “винтидж” стил, разказват от МебелМаг. При това интериорно направление ще открием както малко от модерното, така и малко от ретро стила, който в своята осъвременена форма се превръща в един от най-любимите за потребителите;
  • Обзавеждане в стил Бохо или еклектичен са също удачен избор, съветват от МебелМаг. С тях ще сте напълно в крак с модата при интериора и ще се сдобиете с дом, който е олицетворение на вашия добър вкус и на оригиналните ви идейни проекти и намерения.

На какво да обърнете внимание при избор на мебели, съветват от МебелМаг

Повечето клиенти искат да купят евтино и качествено обзавеждане, което да е едновременно функционално и модерно. От МебелМаг съветват да заложите на обзавеждане от материали като мдф и пдч, а защо не и от масив? И трите варианта се свързват с висока практичност и естетика, като водещ критерий в случая се оказва и цената.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment