Trending News
HomeОбзавежданеРазчистете работното си пространство с тези пет съвета

Разчистете работното си пространство с тези пет съвета

Чистото работно пространство не само повишава производителността, но може да облекчи чувството на претоварване и стрес.

Кой обича да работи на бюро, затрупано с документи, лепенки и случайни химикалки, чието мастило е свършило?

Който е хоум-офис, знае колко е важно работното му пространство. Поддържането му подредено и организирано ще бъде от полза за вашия ум и продуктивност.

  1. Разчистете бюрото

Първото нещо, което трябва да направите, е да изчистите бюрото си от цялата излишна хартия, бележки, химикалки и всичко останало, което въобще не ви служи. Най-общо казано, превърнало се е в прахосъбирачка. Почистете цялостно бюрото с универсален почистващ препарат. Може да е прашно или да има следи от напитки.

unsplash.com

Разчистете работното си пространство с тези пет съвета

  1. Добавете най-важното

Сортирайте предметите, които сте взели от бюрото, и ги подредете обратно. Уверете се, че добавяте само най-необходимото като компютър, химикалки, бележник и планер.

unsplash.com

Разчистете работното си пространство с тези пет съвета

  1. Почистете чекмеджетата

След като бюрото е подредено с най-важното, идва ред на почистването на чекмеджетата. Изпразнете чекмеджетата на бюрото и добавете органайзери, за да поддържате основните неща добре подредени. Точно в този момент може да намерите място за съхранение на предмети, които вече не искате да държите изложени на бюрото, но пък ще ви се наложи да използвате, като например телбод и тиксо.

  1. Създайте система за архивиране на бележки и сметки

Една от причините за хаоса в работното ни пространство е липсата на определено място за бележки и сметки. Вместо да използвате листчета за напомняния, защо не използвате специален бележник или дневник, за да пишете в него неотложните задачи? Още по-добре би било ако изберете да съхранявате сметките си на електронен носител по имейл или да ги архивирайте на твърд диск.

  1. Скрийте кабелите

Оплетените кабели могат да направят работното пространство да изглежда разхвърляно. Понякога е неизбежно те да бъдат на показ, но ако намерите начин да ги скриете зад бюрото, това ще направи пространството ви по-рационализирано. Изберете безжична мишка и клавиатура, за да намалите нуждата от кабели на бюрото.

Всички резервни кабели, които имате в бюрото си, трябва да бъдат прибрани или изхвърлени. Ако не сте ги използвали от години, значи няма да ги използвате и в бъдеще.

След като работното ви пространство е разчистено, можете да го декорирате с работна лампа или стайно растение, за да модернизирате пространството и да внесете малко свежест в дома си.

Приятно разчистване!

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Comments

Leave A Comment