HomeОфисКак да подредим мебелите в офиса?

Как да подредим мебелите в офиса?

Направата на кътче за работа ще ви накара да се почувствате по-мотивирани и организирани. Затова то е задължително, особено ако работите от вкъщи. По този начин вие отново сте в офис и това ви кара да не се разсейвате много често.

Мебелите

За разлика от останалите стаи, които задължават маса, диван и други, офисът е доста семпъл. Основното, от което се нуждаете, е бюро и стол, от тук нататък вече може да добавяте най-различни декори.

Бюро

Въпреки че кухненската маса ви върши същата работа, е време да се снабдите с едно бюро. Попитайте се дали искате бюро с чекмеджета или не. Други фактори върху, които трябва да се запитате са бюджета, стила и размера.

Стил – не си мислете, че бюрата няма стилове, дори и те имат. Някои от тях са минималистичен и средновековен.

Високи бюра – те ви карат да сте по-организирани и тъй като сте на крак ви помагат да горите калории.

Офис столове

След като вече имате бюрото, преминете на избора на офис стол. Заложете на такъв, който да ви бъде удобен, все пак ще стоите на него по цял ден.

  1. Въртящ се – ако ви се случва постоянно да ставате, за да вземете нещо зад вас, това е вашето решение.
  2. Ергономичен – ако сте залепени по цял ден на стола, се нуждаете от такъв, който ще запази гърба ви.

 

Библиотека  

Без значение дали сте доктор, историк или учител, всеки човек се нуждае от библиотека. Възможно е професията да ви задължава да притежавате много книги или просто да сте любител-читател. Във всички случаи трябва да инвестирате в библиотека, а защо не в две! Не само че ще бъдете по-организирани, но и ще имате доста стилен офис.

Място за съхранение

Рафтчетата закачени за стената, не са ли един перфектен вариант? Или пък някоя стилна етажерка. Изберете вашия модел в зависимост от мястото, с което разполагате.

Декорът

Аксесоари за бюрото

Всички знаем, че бюрото е за работа, но защо да не бъде едно огледало на самите вас? Това е място, където трябва да се чувствате креативни и мотивирани. Можем да го уредим с правилния декор.

 

Без значение от стила, който сте избрали, трябва внимателно да обмислите аксесоарите. Помислете за малка саксийка с уникално цвете, красив моливник или стилни офис пособия. Не забравяйте да вкарате от духа на дома, не трябва да сме стресирани от работа все пак.

Килими

Офис помещенията понякога са прекалено подредени. За да смекчите визуално мястото си, заложете на килим. По този начин лесно прибавяте цветове към обстановката.

 

Растения

Растенията носят със себе си живот и земна енергия. Защо да не ги използваме да придадат от тази енергия и на офиса ни? Плюс това зеленото ни помага да сме по-продуктивни. Съобразете се със светлината на офиса и изберете растения, които ще живеят в тази обстановка.

Снимки: Unsplash

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment