HomeАпартаментиПросторен апартамент с модерен футуристичен дизайн

Просторен апартамент с модерен футуристичен дизайн

Когато дизайнерите от студио MSW попитали своите клиентите, как си представят бъдещото си жилище, те получили следния отговор – “Модерно градско убежище с оригинален интериор”. Точен и яснен отговор, напълно достатъчен, за да насочи специалистите в правилната посока и те да започнат работа по проекта. Първоначално, семейството търсело удобна градска къща, но не след дълго се спряло на този просторен апартамент с площ от 90 м², който претърпял пълна промяна, за да се превърне в мечтания от тях дом. Нека го разгледаме …

prostoren-apartament-s-moderen-futuristichen-dizain-1g

Собствениците на жилището пожелали да притежават модерен дом, където думата “иновация” не е чужда, поради което на места интериора разкрива футуристичен характер. Дизайнерите започнали с разделянето на апартамента на основни зони – жилищна (свободно време), кухня и място за хранене, както и лични пространства.

Всекидневната е главното помещение, от което може да влезете във всяка една останала стая. Обърнете внимание на това как плъзгащите врати на гостната, детската и спалнята са маскирани, като част от интериора. Друг интересен аспект от дизайна на всекидневната е факта, че кухнята се вписва много добре в нейния интериор, но въпреки това е създадена възможност за отделянето й, посредством декоративни пердета.

 Стъклената фасада, която може да видите зад телевизора е фокусната точка на целия апартамент. Тя е наречена “иглу”, както и целия проект на апартамента носи същото заглавие. Освен, че се намира в центъра на жилището, тя придава настроение и ефирност на помещението, а възможността и да свети в различни нюанси на синьото е една прекрасна функция. От едната и страна е големият телевизор, а от другата е място, което собствениците наричат “черната поляна”. В това кътче, обстановката е много подходяща за четене на книга или релаксиране.

Целият интериор е решен в черно-бели нюанси, разчупени тук-там от ярки и закачливи цветни “петна” в жълто. Като заговорихме за цветове, не мога да не насоча вниманието ви към шарения килим в хола, който съживява неутралната атмосфера.

prostoren-apartament-s-moderen-futuristichen-dizain-2g prostoren-apartament-s-moderen-futuristichen-dizain-3g prostoren-apartament-s-moderen-futuristichen-dizain-4gprostoren-apartament-s-moderen-futuristichen-dizain-5g prostoren-apartament-s-moderen-futuristichen-dizain-6g prostoren-apartament-s-moderen-futuristichen-dizain-7gprostoren-apartament-s-moderen-futuristichen-dizain-8g prostoren-apartament-s-moderen-futuristichen-dizain-9g prostoren-apartament-s-moderen-futuristichen-dizain-10gprostoren-apartament-s-moderen-futuristichen-dizain-911g prostoren-apartament-s-moderen-futuristichen-dizain-912g prostoren-apartament-s-moderen-futuristichen-dizain-913g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.