HomeАпартаментиМодерен интериор с интересни ретро елементи в Киев

Модерен интериор с интересни ретро елементи в Киев

Днес ни предстои да разгледаме един много интересен проект, намиращ се в сърцето на древен Киев. Интересен е поради няколко причини, а главната от тях е, че основната тема и същинската идея на проекта се променят няколко пъти в хода на самото изграждане на интериора. Жилището представлява малък апартамент с обща площ от 40 м², който е част от стара къща. В процеса на “разглобяване” и унищожаване на стария интериор пред дизайнерите се разкриват някои интересни старинни елементи, които решават да използват в бъдещата визия на жилището. Те съгласуват решенията си със собствениците и вземат решение да реставрират някой от интересните елементи, като по този начин интериора на апартамента става интересна колаборация между модерен дизайн и прекрасни “ретро” елементи.

moderen-interior-s-interesni-retro-elementi-v-kiev-1g

Най-вероятно сте забелязали един от ретро елементите в жилището, а именно бялата тухлена стена, която е напълно реставрирана и носеща интересен привкус на интериора във всекидневната. В същата стая, както и на балкона откриваме друг от старинните елементи – дървеният под, който въпреки, че е получил нова боя и лак, изглежда наистина от “старата школа”. Светлият диван в стаята е с напълно модерна визия, който от своя страна предлага на собствениците топли и уютни моменти, гледайки телевизия или пък пламъците в камината.

Спалнята, която е значително уголемена, посредством стесняване на кухненския бокс изглежда съвременно. Тук отново откриваме нещо, което да ни напомни за отминалите дни и това са боядисаните в черно тръби, които освен декоративна, вече имат и нова функция – закачалки за дрехи. Леглото е вградено в задигната дървена платформа

В жилището има много гардероби, шкафове и места за съхранение. Интересното е начина, по който са прикрити повечето от тях. Във всекидневната те са направени част от стената и част от самия интериор, като не нарушават нито цялостта на пространството, нито тази на интериора с излишни дръжки или други изпъкнали части.

В дългия и тесен коридор, дизайнерите са използвали две големи огледала, за да разширят визуално пространството. Коридорът от своя страна води до банята, която е преградена със затъмнено стъкло. В малката баня можем да открием продължения на идеята, която видяхме в коридора – дървен перваз с декоративна зелена трева. Отразявайки се в огледалото, зелената трева изглежда много повече, отколкото е и придава свежо усещане на помещенията.

moderen-interior-s-interesni-retro-elementi-v-kiev-2g moderen-interior-s-interesni-retro-elementi-v-kiev-3g moderen-interior-s-interesni-retro-elementi-v-kiev-4gmoderen-interior-s-interesni-retro-elementi-v-kiev-5g moderen-interior-s-interesni-retro-elementi-v-kiev-6g moderen-interior-s-interesni-retro-elementi-v-kiev-7gmoderen-interior-s-interesni-retro-elementi-v-kiev-8g moderen-interior-s-interesni-retro-elementi-v-kiev-9g moderen-interior-s-interesni-retro-elementi-v-kiev-910gmoderen-interior-s-interesni-retro-elementi-v-kiev-911g moderen-interior-s-interesni-retro-elementi-v-kiev-912g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.