НачалоАпартаментиПроект за малко студио с дизайн в минималистичен стил

Проект за малко студио с дизайн в минималистичен стил

Студиото, чийто интериор ще разгледаме днес е с големина от 29 м² и нищо чудно, че стила, който е избран за него е предимно минималистичен. Дизайнерът Дария Елникова е комбинирала мебели с прости форми и лаконични цветове, чрез които е постигната ефирност и усещане за просторност. Основните цветове са предимно в неутралната цветова гама – сиво, бяло и черно. Комбинация, която създава интересни контрасти и взаимодейства много добре с наличното пространство, което както сами ще се убедите е твърде малко.

proekt-za-malko-studio-s-dizain-v-minimalistichen-stil-plan

Основната задача на дизайнерката, с която тя се е справила много добре е да позиционира правилно всяка зона от този малък апартамент с правоъгълна форма, тъй като той разполага само с един прозорец. Освен правилното разпределение на мебели и декорации, дизайнерката трябвало да осигури достатъчно места за съхранение – задача, с която отново се справила блестящо.

Още от входа на жилището ни посреща голям гардероб, предлагащ много място за съхранение на дрехи, обувки и аксесоари. Срещу него е разположена вратата на банята, но в нея ще надникнем след малко – сега ще продължим напред, където откриваме кухненския бокс.

Белите гланцирани повърхности на кухненското обзавеждане правят тази част от стаята ярка и светла, което частично компенсира липсата на естествена светлина от разположения в дъното прозорец. В допълнение на това, кухнята осигурява ярка светлина, благодарение на вграденото LED осветление, намиращо се над работните плотове. Срещу основния кухненски модул откриваме функционално допълнение – правоъгълен шкаф с вградени уреди и място за съхранение на различни домакински принадлежности. Кухненската зона разполага и с малък бар, който освен, че визуално разделя помещението, служи и като маса за хранене за двама.

proekt-za-malko-studio-s-dizain-v-minimalistichen-stil-1g proekt-za-malko-studio-s-dizain-v-minimalistichen-stil-2g
Малката дневна предлага всичко необходимо за пълноценна почивка – удобен диван, срещу който е поставен широкоекранен телевизор, малка масичка с лампа, което я прави изключително удобна за чете на книга в иначе тъмната обстановка. До дивана е поставена полупрозрачна разделителна стена, зад която се крие спалнята.

Зоната за спане предлага двойно легло, срещу което е позиционирана една тясна правоъгълна конзолна таблица, играеща ролята на тоалетката, а над нея е поставено голямо огледало. Преградната стена е с текстура от кръгли дупка, през които светлината от прозореца попада в хола, образувайки интересни светлинни петна по тавана и стените. Това от своя страна добавя леко раздвижване и обем в предимно неутралния интериор.

proekt-za-malko-studio-s-dizain-v-minimalistichen-stil-3g proekt-za-malko-studio-s-dizain-v-minimalistichen-stil-4g
Дойде време да погледнем и интериора на банята, както ви бях обещал по-горе. Тя е очаквано малка, но обзавеждането й е добре планирано и разпределено, така че всички основни части са лесно достъпни и функционални. Въпреки ограниченото пространство, в банята откриваме душ кабина, както и много удобни лавици и шкафове за съхранение, които допълнително улесняват живота в малкото жилище.

proekt-za-malko-studio-s-dizain-v-minimalistichen-stil-5g proekt-za-malko-studio-s-dizain-v-minimalistichen-stil-6g proekt-za-malko-studio-s-dizain-v-minimalistichen-stil-7g proekt-za-malko-studio-s-dizain-v-minimalistichen-stil-8g

Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.