HomeАпартаментиБялото поле – жилище, което ще изуми всеки от вас [27 м²]

Бялото поле – жилище, което ще изуми всеки от вас [27 м²]

Днес ще ви представим един наистина интригуващ интериор на малко едностайно жилище, представено от дизайнерско стуио «Grishingroup». Проектът носи заглавието “Бяло поле” и когато погледнете снимката по-долу, това е единственото нещо, което виждате – една необятна белота. В действителност малкото студио показва изпълнен с трансформиращи се стени интериор, който крие различни мебели с много функции и минималистична визия.

bqloto-pole-jilishte-koeto-shte-izumi-vseki-ot-vas-27-m-1Основната идея на проекта се крие в белите панели по стените – те прикриват функционални мебели в различни отделения, които позволяват на собствениците да променят интериора на студиото при различни сценарии. Трансформиращият се дизайн е декориран в бяло, което помага за визуалното разширяване на пространството и постигането на дълбок контраст с черните елементи, които са неизменна част от повечето скрити мебели. Анимираните изображения показват голямото разнообразие от начини, по които може да се трансформира интериора на стаята, за да осигури удобство за различни занимания – релакс, готвене, спане или забавление.

bqloto-pole-jilishte-koeto-shte-izumi-vseki-ot-vas-27-m-2Не случайно за жилището е избран подобен подход – основното помещение е с големина 19,8 м², а останалите 7,4 м² са заети от коридора и банята. Основната стая разполага с голям прозорец, който позволява на голямо количество естествена светлина да достига до всеки детайл от интериора, а за периодите без естествена светлина се грижат вградените в тавана LED панели.

Една от стените е изпълнен с отворени рафтове за книги и декорации, от които голяма част са монохромни снимки – едно страхотно допълнение към минималистичната визия. Останалото стенно пространство служи като място за позициониране на телевизора, а плотът отдолу се използва като бюро, върху което е разположен настолен компютър.

bqloto-pole-jilishte-koeto-shte-izumi-vseki-ot-vas-27-m-3
bqloto-pole-jilishte-koeto-shte-izumi-vseki-ot-vas-27-m-5
bqloto-pole-jilishte-koeto-shte-izumi-vseki-ot-vas-27-m-6

Една от другите стени крие зад себе си удобен кухненски блок с лъскави фасади и осветление на работната зона. Кухнята предлага богата система за съхранение и минимален, но напълно достатъчен набор от домакински уреди.

За трансформацията на стаята в трапезарията, жилището разполага със сгъваема маса и модули със строги геометрични форми, които служат като столове. Разположени в центъра на стаята, тази група от мебели позволява да се създаде зона за хранене за трима, а когато е необходимо да се настанят повече гости, може да се придвижи до диван.

bqloto-pole-jilishte-koeto-shte-izumi-vseki-ot-vas-27-m-7 bqloto-pole-jilishte-koeto-shte-izumi-vseki-ot-vas-27-m-8 bqloto-pole-jilishte-koeto-shte-izumi-vseki-ot-vas-27-m-9Зад третата стена се крие спалнята на апартамента. Трансформацията се осъществява, като се използва разтегателен диван с прибираща се база като място за спане. Над леглото откриваме флип панел, който изпълва ролята на основа (когато леглото е разпънато), а зад него са разположени рафтовете за книги и списания. Зад страничните панели е изградена интересна комбинацията от отворени рафтове, ниши и малки шкафчета, които предлагат удобни места за съхранение на дрехи, обувки, спално бельо и други полезни неща.

bqloto-pole-jilishte-koeto-shte-izumi-vseki-ot-vas-27-m-910
bqloto-pole-jilishte-koeto-shte-izumi-vseki-ot-vas-27-m-911 bqloto-pole-jilishte-koeto-shte-izumi-vseki-ot-vas-27-m-913
bqloto-pole-jilishte-koeto-shte-izumi-vseki-ot-vas-27-m-912 bqloto-pole-jilishte-koeto-shte-izumi-vseki-ot-vas-27-m-914

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.