Trending News
HomeOFFтопикНай-великолепните хотели в света, които трябва да видите

Най-великолепните хотели в света, които трябва да видите

В тази статия от поредицата ни OFFтопик ще разгледаме едни от най-красивите и екзотични дестинации в света – там, където природата е по-близо, където гледките спират дъха и ни показват най-великолепните картини, които сме виждали. В списъкът не са само хотелски стай, скрити зад тонове бетон – напротив, тук критерият ни не е пет звездното обслужване или достъпът до няколко плувни басейна, тук съдим по това, какви емоции е способно да създаде у човека дадено място.

Знам, че вече сте нетърпеливи да надникнете в нашия списък и да се потопите в прекрасните места, в които ще ви отведем. Остана да спомена само една малка подробност – списъкът ни не е класация и подредбата на хотелите няма нищо общо с броя звезди или цената на нощувката.

1. Explora Patagonia в Патагония, Чили

nai-velikolepnite-hoteli-v-sveta-koito-trqbva-da-vidite-1-1 nai-velikolepnite-hoteli-v-sveta-koito-trqbva-da-vidite-1-2

Разположен на брега на езерото Pehoé и в близост до планините на Кордилера Пейн, Explora Patagonia е може би най-фотогеничният хотел в света. Най-близкото населено място до хотела се намира на около 170 мили, така че това ви позволява да останете сами с природата и симпатичните животински видове, които се срещат тук.

2. Sossusvlei Desert Lodge в Намибия, Африка

nai-velikolepnite-hoteli-v-sveta-koito-trqbva-da-vidite-2-1 nai-velikolepnite-hoteli-v-sveta-koito-trqbva-da-vidite-2-2

За да стигнете до въпросният хотел, ще е нужно да прекосите една не малка част от пустинята и ако го направите по обичайният начин, ще ви отнеме около три дни, върху гърба на камила. Всичко това обаче си заслужава, когато пристигнете в хотела и ви посрещнат в луксозния оазис на изискана вечеря. Фактът, че липсва цивилизация в продължение на километри ви позволява да станете свидетел на най-красивото нощно небе, което ще видите някога.

3.  The Wickaninnish Inn в Тофино, Канада

nai-velikolepnite-hoteli-v-sveta-koito-trqbva-da-vidite-3-1 nai-velikolepnite-hoteli-v-sveta-koito-trqbva-da-vidite-3-2

Отсядането в Wickaninnish Inn ще ви накара да се влюбите в него. Той е разположен на скалист залив, където вълните се разбиват буквално на метри от вас. Хотелските стаи, както и огромният ресторант предлагат невероятни морски гледки.

4. Lion Sands Reserve в Южна Арфика

nai-velikolepnite-hoteli-v-sveta-koito-trqbva-da-vidite-4-1 nai-velikolepnite-hoteli-v-sveta-koito-trqbva-da-vidite-4-2

Това е едно приказно място, където е по-вероятно да срещнете хищен лъв, отколкото човек. Хотелската стая е само една, а отсядането в нея е само за търсачите на нещо неподправено, идващо от дивата природа. Резервата е дом на много лъвове и диви котки, а спането под звездите със сигурност е нещо невероятно. Хакуна Матата!

5. Manta Resort в Пемба

nai-velikolepnite-hoteli-v-sveta-koito-trqbva-da-vidite-5-1 nai-velikolepnite-hoteli-v-sveta-koito-trqbva-da-vidite-5-2

Във водите край бреговете на Източна Африка се намира една хотелска стая, където гостите могат буквално да спят с рибите. Това определено не е най-луксозната стая в света, но престоя тук определено си струва.

6. Viceroy Hotel в Бали, Индонезия

nai-velikolepnite-hoteli-v-sveta-koito-trqbva-da-vidite-6-1 nai-velikolepnite-hoteli-v-sveta-koito-trqbva-da-vidite-6-2

Защо просто не скочите в частния си хеликоптер и не отлетите на далеч към Viceroy Hotel в Бали, Индонезия. За съжаление не става така и това могат да си го позволят малък брой хора, но пък хотела определено заслужава да е в нашия списък. Там ще намерите абсолютен лукс, спокойствие и един от най-красивите “безкрайни” басейни в света.

7. Whitepod Hotel в Monthey, Швейцария

nai-velikolepnite-hoteli-v-sveta-koito-trqbva-da-vidite-7-1 nai-velikolepnite-hoteli-v-sveta-koito-trqbva-da-vidite-7-2

Разположен на 1400 метра над морското равнище, Whitepod предлага настаняване в една колекция от “шушулки” (приличащи на големи топки за голф бунгала) закотвени върху дървена платформи. Всяка шушулка предлага печка на дърва, самостоятелна баня и най-важното – невероятна гледка към долината и светлините на големия град.

8. Conrad Maldives Rangali Island в Малдивите

nai-velikolepnite-hoteli-v-sveta-koito-trqbva-da-vidite-8-1 nai-velikolepnite-hoteli-v-sveta-koito-trqbva-da-vidite-8-2

Това е едно място, което може би ще ви се стори нереално. И въпреки, че изглежда като хотел от филмите за Джеймс Бонд, това е едно нереално красиво място под водата. Достъпът до него е възможен само с хидроплан или чрез гмуркане, а хотела предлага подводни стаи, ресторанти и коридори, притежаващи стъклени тавани, които позволяват да наблюдавате изобилието от морски обитатели.

 9.  Alila Jabal Akhdar Resort в Низва, Оман

nai-velikolepnite-hoteli-v-sveta-koito-trqbva-da-vidite-9-1 nai-velikolepnite-hoteli-v-sveta-koito-trqbva-da-vidite-9-2

Джабал Акхдар в превод от арабски означава “Зелената планина” и е точно това – луксозен хотел, разположен на хълм, предлагащ спираща дъха гледка към планината Ал Хаджар в Оман. Най-близкото летище е на 2,5 часа път с кола.

10. Desroches Island Resort в Амирантес, Сейшелските острови

nai-velikolepnite-hoteli-v-sveta-koito-trqbva-da-vidite-910-1 nai-velikolepnite-hoteli-v-sveta-koito-trqbva-da-vidite-910-2

Това е едно райско кътче, което е толкова изолирано, че намирането му на картата е много трудно. Намиращ се на отдалечен остров на Сейшелите, хотелът Desroches Island Resort е частен рай предлагащ кристално сини води, бели пясъчни плажове и океански гледки, които ще ви накарат да забравите за цивилизацията.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.