HomeСпалняФункционален и стилен проект за спалня в меки цветове

Функционален и стилен проект за спалня в меки цветове

Когато разглеждаме проекти за спалнята, ние търсим релаксираща атмосфера, цветове, които успокояват сетивата и ни предразполагат към пълно отпускане. Спалнята не е просто място, където да поставим легло си, да поспим няколко часа или да погледаме телевизия половин час, преди да заспим. Тя е една специална стая, която определя голяма част от настроението ни през деня, дори и да ни се струва нереално. Точно за това, при обзавеждането и декорацията на тази стая трябва да бъдат вложени много мисъл и чувство.

В статията ще разгледаме един триизмерен проект на спалня, където материалите, цветовете и всички останали детайли от интериора, предразполагат към свобода на сетивата, към бягство от реалността и дълбока релаксация.

funktsionalen-i-stilen-proekt-za-spalnq-v-meki-tsvetove-1g

Проектът е предназначен за жилище на млад човек, работещ и живеещ в големия град с ежедневие, изпълнено с динамика и стрес.  Необходимо било да се създаде пространство, където той би могъл да се отпусне и да избяга от суматохата на всичко случващо се извън неговия дом. За да постигнат това, дизайнерите са заложили на естествените материали, съчетани с модерните технологии. 

Дървото е основен материал в интериора, а голяма част от останали детайли са в цветове, близки до този на дървото. Дори и пердетата са в нежен бежов цвят, който в съчетание със синия мрамор над камината създават усещането, че се намираме около река, скрита някъде дълбоко в гората.

Размерите на спалнята не са никак малки и дизайнерите са се възползвали максимално от всеки квадратен метър. Те са създали три функционални зони – първата е тази за релакс, включваща леглото и срещуположния му кът с телевизора, втората е предназначена за работа, предлагаща бюро, удобен стол и система от лавици, а третата е тази, която предлага пълно изключване от външния свят, благодарение на фотьойла до камината, където можете да погледате в огъня, да почетете книга или просто да седите и размишлявате.

Това е един изключителен проект за спалня, който показва много нежност, внимание към детайлите и един различен поглед върху използването на пространството в спалнята.

funktsionalen-i-stilen-proekt-za-spalnq-v-meki-tsvetove-2g funktsionalen-i-stilen-proekt-za-spalnq-v-meki-tsvetove-3g funktsionalen-i-stilen-proekt-za-spalnq-v-meki-tsvetove-4g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.