Trending News
HomeАпартаментиМалък, светъл, уютен – апартамент в Белград

Малък, светъл, уютен – апартамент в Белград

В тази статия ще разгледаме един апартамент, който е претърпял пълна промяна. Преди намесата на дизайнерката Соня Тонев, жилището е изглеждало по коренно различен начин. Изключително тесен, тъмен и без никаква следа от гостоприемство – така описват апартамента неговите собственици, когато го купуват. За съжаление не разполагаме със снимки на жилището преди основният ремонт, но пък имаме много изображения на вече готовия интериор, който е страхотен.

malak-svetal-uiuten-apartament-v-belgrad-1g

За да се достигне до резултатът, който ще видим тук е било необходимо да бъдат премахнати голяма част от стените в жилището, тъй като прозорците са малко, а въпросните стените блокирали слънчевата светлина. Всички останали стени в апартамента са боядисани в бяло, като запазена марка на съвременния живот, но и с цел визуално разширява на самото пространство. За да не изглежда стерилно и прекалено бяло, дизайнерката е добавила различни цветови акценти, както и мебели и декорации в черно за контраст.

Интересно е разположението на стаите и то най-вече това на всекидневната и кухнята. Те са разделени от една тясна стена, която позволява свободното движение между двете стаи. Във всекидневната тази стена е превърната в мултимедиен център, като в същото време предлага и достатъчно място за съхранение книги и предмети.

malak-svetal-uiuten-apartament-v-belgrad-2g

От другата страна на стената откриваме една наистина малка, но функционална и страхотно изглеждаща кухня. Цветовете тук са основно три – черно, бяло и един допълващ нюанс на бежово. В продължение на кухненският бокс откриваме гардеробна ниша в стената с огледални врати. Вътре практично са скрити пералнята и сушилнята, за да останат скрити от погледите.

Спалнята е в същия семпъл стил, както и останалата част от жилището. Въпреки, че не разполагаме с много нейни снимки, забелязваме, че въпреки малките си размери, вътре удобно е поставено голямо легло с интересни нощни шкафчета. Много ми допада идеята за направата на борд над леглото от дървени летви, подредени една над друга.

Вие какво ще кажете за това жилище – прекалено семпло ли е или е добре обзаведено и декорирано за своите размери?

malak-svetal-uiuten-apartament-v-belgrad-3g malak-svetal-uiuten-apartament-v-belgrad-4g malak-svetal-uiuten-apartament-v-belgrad-6gmalak-svetal-uiuten-apartament-v-belgrad-7gmalak-svetal-uiuten-apartament-v-belgrad-8gmalak-svetal-uiuten-apartament-v-belgrad-9g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.