HomeOFFтопикФутуристичен проект за плаващи къщи с подводни спални в Дубай

Футуристичен проект за плаващи къщи с подводни спални в Дубай

Днес, когато бъдещето е по-предвидимо, ние мечтаем по-смело, работим по-усърдно, а резултатите са налице. Свикнали сме да виждаме какви ли не грандиозни проекти, които разширяват границите на архитектурата и ни показват, че всичко е възможно. Да вземем за пример Дубай, който за сравнително кратко време се превърна от пустиня в една от най-желаните и развити туристически дестинации, показващ ни всеки ден нови и изумително смели проекти на сгради и съоръжения. Днес ще ви покажем един от най-новите и атрактивни проекти, които градът ще предлага в близкото бъдеще – плаващи къщи с невероятни подводни гледки.

futuristichen-proekt-za-plavashti-kashti-s-podvodni-spalni-v-dubai-1g

Спиращият дъха проект се състои от 42 плаващи конструкции, които ще се намират в непосредствена близост до града, всяка от които ще предлага площ от над 160 м². Имайки предвид, че тези конструкции не са построени на сушата, те се класифицират като плавателни съдове, но е нужен само един поглед, за да разберете, че това всъщност са едни много луксозни къщи.

Всяка една от 42-те луксозни плаващи жилища се простира върху три етажа, единия от които се намира изцяло под водата. Именно на този подводен етаж са разположени спалнята и банята, които благодарение на изцяло стъклените стени предлагат невероятни гледки към морското дъно и заобикалящия ги коралов риф. Другите два етажа предлагат обширна всекидневна, напълно оборудвана кухня с трапезария и огромна тераса, която предлага “басейн” и място за релаксация. На най-горния етаж също присъстват открити и закрити части, които предлагат удобен мини бар и джакузи, подсигуряващо  максимално отпускане.

Реализацията на проекта, носещ името “The Floating Seahorses” ще започне през втората половина на тази година, а завършването му се очаква през 2016 година. Цената на това удоволствие все още не е обявена, но сме сигурни, че тя ще е също толкова впечатляваща, колкото и самите плаващи къщи.

futuristichen-proekt-za-plavashti-kashti-s-podvodni-spalni-v-dubai-2G futuristichen-proekt-za-plavashti-kashti-s-podvodni-spalni-v-dubai-3G futuristichen-proekt-za-plavashti-kashti-s-podvodni-spalni-v-dubai-4gfuturistichen-proekt-za-plavashti-kashti-s-podvodni-spalni-v-dubai-5gfuturistichen-proekt-za-plavashti-kashti-s-podvodni-spalni-v-dubai-6g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.