НачалоАпартаментиМодерен проект за интериор на апартамент в неутрални цветове

Модерен проект за интериор на апартамент в неутрални цветове

Когато интериорът на едно жилище е решен в неутрални цветове, то възможностите за декорация са неизчерпаеми. Неутралните цветове в основата на интериора са като бял лист хартия, който очаква да бъде обагрен в различни цветове. Разбира се, всичко трябва да бъде направено с умереност и трябва да бъде предварително премислено, тъй като нито една крайност не е за препоръчване. За да ви покажа нагледно какво точно имам предвид, ще взема за пример проекта на един двустаен апартамент, който е предварително планиран в неутрални цветове, за да може да бъде поле за изява на своите собственици.

Всекидневна със зелени акценти.

Така ще изглежда всекидневната със зелени акценти.

Жилището е с обща площ от 62 м² и притежава интересна структура (етажният план може да видите в края на статията). Основното изискване на собствениците е интериорът на жилището да е изчистен и в неутрални цветове, за да могат да добавят ярки цветови акценти. Дизайнерите изцяло се съобразили с това условие и включили в интериора напълно неутрални цветове – няколко нюанса на сивото, бяло и черно. Подът и част от мебелите са в естествения цвят на дървото, за да се създаде усещане за уют и топлина, въпреки преобладаващата неутрална палитра.

Дневната зона съчетава всекидневната и трапезарията. Тя е сравнително малка, но пък напълно задоволява нуждите на собствениците на жилището. Интериорът, както тук, така и в останалата част от жилището, е семпъл, от части минималистичен стил. Обзавеждането е сведено до минимум – голям диван, холна маса, ТВ шкаф, няколко допълнителни стенни етажерки и шкафове, както и маса за хранене с четири стола. Забелязваме и декоративна камина, която подсилва домашния уют и прави мястото по-гостоприемно.

В кухнята цветовият подбор е много интересен. Част от стените са в бяло, но друга част от тях е покрита с ламиниран паркет, същия като този на пода. Това е едно доста интересно решение, което не виждам за първи път и което определено ми допада. Голяма част от кухненските шкафове са решени в сиво-бял лакиран гланц, който се допълва от дървени акценти. Мивката, столът и кафемашината са в черен цвят, който създава дълбок контраст със заобикалящите ги бели стени и мебели. Въпреки че кухнята изглежда малка, тя предлага изобилие от пространства за съхранение, а също така и голяма работна площ.

Предимството на неутрална основа е, че собствениците могат по всяко време да я съживят, като добавят завеси, възглавници и декорации в различни цветове. Всеки цвят в пространството създава различна атмосфера, както ще видите и в снимките, които показват различни цветови акценти в интериора на всекидневната.

moderen-proekt-za-interior-na-apartament-v-neutralni-tsvetove-2g moderen-proekt-za-interior-na-apartament-v-neutralni-tsvetove-3-1g moderen-proekt-za-interior-na-apartament-v-neutralni-tsvetove-3g

moderen-proekt-za-interior-na-apartament-v-neutralni-tsvetove-4g moderen-proekt-za-interior-na-apartament-v-neutralni-tsvetove-5g moderen-proekt-za-interior-na-apartament-v-neutralni-tsvetove-6gmoderen-proekt-za-interior-na-apartament-v-neutralni-tsvetove-7gmoderen-proekt-za-interior-na-apartament-v-neutralni-tsvetove-8gmoderen-proekt-za-interior-na-apartament-v-neutralni-tsvetove-9gmoderen-proekt-za-interior-na-apartament-v-neutralni-tsvetove-910g*Проектът е създаден от студио 110 Studio и обхваща всекидневната, коридора и кухнята. Това е и причината да ви покажем снимки само на тези помещения.
Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.