Trending News
HomeАпартаментиМодерен малък апартамент за младо семейство в Киев [45 м²]

Модерен малък апартамент за младо семейство в Киев [45 м²]

Днес отново ще си говорим за малките жилища и функционалното зониране, но вместо да ви повтарям отново основни факти, които сме разглеждали в много други статии до сега, ще ви покажа един интересен пример. Жилището, което съм избрал за този материал се намира в Киев, Украйна и разполага със скромните 45 м².

Апартаментът наскоро е претърпял цялостен ремонт, за да посрещне нуждите на своите нови собственици – младо семейство с малко дете. Интериорният дизайн е дело на архитека Андрей Илин и дизайнера Валентин Пустотин от ILYIN studio.

Въпреки малките си размери, апартаментът е в състояние да побере всички основни функционални области. За да се спести място, холът и кухнята са комбинирани в едно помещение, като зонирането се осъществява посредством използване на различни подови покрития в двете зони, както и чрез позициониране на висок бар плот, който се явява като преграда между тях.

moderen-malak-apartament-za-mlado-semeistvo-v-kiev-45-m-1g

Всички знаем колко е важна светлината в една кухня и най-вече естествената такава. Дизайнерите взели този факт под внимание и направили нещо много интересно и креативно, за да постигнат добра осветеност. За да може естествената светлина идваща от прозореца в спалнята да достига и до кухненския бокс, между двете помещения е изграден голям прозорец, разполагащ с плътни завеси, които могат да осигурят уединение при нужда.

Кухненското обзавеждане е с бял, изчистен дизайн, който спомага за визуалното разширяване на пространството. Интересното при нея е добре осветения кухненски гръб, който е толкова цветен и свеж, че превръща кухнята в едно от любимите ми пространства.

moderen-malak-apartament-za-mlado-semeistvo-v-kiev-45-m-2g moderen-malak-apartament-za-mlado-semeistvo-v-kiev-45-m-4g moderen-malak-apartament-za-mlado-semeistvo-v-kiev-45-m-5g

Дневната зона е най-просторната часат от жилището. Тя разполага със семпло обзавеждане, включващо голям диван със строг минималистичен дизайн, малка масичка и кът с телевизор. Терасата е приобщена към интериора и в момента там е настанена работната зона, предлагаща удобно бюро и ретро пишеща машина, както и мястото за почивка, което се изразява в удобен релаксиращ стол. Тялото на кухненския бар е използвано за изграждане на раздвижена система от рафтове, което е една страхотна идея за спестяване на място.

Антрето е малко, семпло и функционално. То води до основното жилищно помещение, а в самото му начало откриваме дрешник, който предлага система от рафтове с различни размери от пода до тавана, закачалки и дори огледало. Срещу дрешника е вратата на банята, която е леко тясна, но притежава изключително стилен и модерен дизйан.

Компактните размери на апартамента не са попречили на използването на контрастни, ярки цветове и материали в оформлението на жилището. Това доказват пъстрите плочки, кухненската престилка и тъмни стени, идеално съчетани с приятен естествен паркет. Повечето от мебелите са изработени по поръчка.

moderen-malak-apartament-za-mlado-semeistvo-v-kiev-45-m-6g moderen-malak-apartament-za-mlado-semeistvo-v-kiev-45-m-7g moderen-malak-apartament-za-mlado-semeistvo-v-kiev-45-m-8g moderen-malak-apartament-za-mlado-semeistvo-v-kiev-45-m-9g
moderen-malak-apartament-za-mlado-semeistvo-v-kiev-45-m-912g moderen-malak-apartament-za-mlado-semeistvo-v-kiev-45-m-910
moderen-malak-apartament-za-mlado-semeistvo-v-kiev-45-m-911

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment