Trending News
HomeАпартаментиМалко жилище със семпъл и практичен интериор [44 м²]

Малко жилище със семпъл и практичен интериор [44 м²]

В днешния материал ще разгледаме едно жилище, в което интериорното оформление и разпределението на зоните са изцяло съобразени с предпочитанията и нуждите на собственика. А основните му желания са няколко и са ясно дефинирани – удобна спалня с голямо легло, място, където да посрещат гости, малка кухня с компактен бар плот вместо маса за хранене, като основната идея е да се спести място, тъй като жилището не е от най-просторните. Последното изискване на собственика е да притежава множество системи за съхранение, които обаче да не “бият на очи” и да не натоварват излишно пространството.

malko-jilishte-s-sempal-i-praktichen-interior-44-m-1g

В това жилище са използвани предимно естествени материали с интересни текстури, които създават приятна атмосфера. За да се справят с изискването на своя клиент за спалня с голямо легло, дизайнерите създали спалната зона в основното помещение. Самата зона е задигната, а разделението от всекидневната става посредством плътна черна завеса, която приятно контрастира с белите стени и тавани.

В този проект особено внимание е обърнато на осветлението. Осветителни тела с различни форми, в комбинация със скрито LED осветление създават интересни контрасти и сенки, които могат да бъдат видяни във всяка част от жилището.

Както споменахме вече, в интериора е заложено на естествените материали, като дървото върху пода и част от стените. Върху друга част от стените е нанесена шпакловка, имитиращи бетон, като по този начин се създава интересен декоративен ефект.

Кухнята е с наистина малки размери, но пък е точно по мярка, според собственика. Тя е визуално отделена от основното жилищно пространство, посредством различната подова настилка, която в случая е светло сив гранитогрес. Друг разделител се явява високия бар плот, който играе ролята на маса за хранене.

Банята и коридорът следват стила на останалата част от жилището, като и при тях основният акцент пада върху създаването на обем и визуално разширяване на пространството.

malko-jilishte-s-sempal-i-praktichen-interior-44-m-2g malko-jilishte-s-sempal-i-praktichen-interior-44-m-3g
malko-jilishte-s-sempal-i-praktichen-interior-44-m-4
malko-jilishte-s-sempal-i-praktichen-interior-44-m-5malko-jilishte-s-sempal-i-praktichen-interior-44-m-6g malko-jilishte-s-sempal-i-praktichen-interior-44-m-7g malko-jilishte-s-sempal-i-praktichen-interior-44-m-8g

malko-jilishte-s-sempal-i-praktichen-interior-44-m-9
malko-jilishte-s-sempal-i-praktichen-interior-44-m-910

malko-jilishte-s-sempal-i-praktichen-interior-44-m-911g malko-jilishte-s-sempal-i-praktichen-interior-44-m-912g
malko-jilishte-s-sempal-i-praktichen-interior-44-m-913
malko-jilishte-s-sempal-i-praktichen-interior-44-m-914

malko-jilishte-s-sempal-i-praktichen-interior-44-m-915g
malko-jilishte-s-sempal-i-praktichen-interior-44-m-916
malko-jilishte-s-sempal-i-praktichen-interior-44-m-917

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.