HomeАпартаментиФункционален интериор на студио в контрастни цветове [42 м²]

Функционален интериор на студио в контрастни цветове [42 м²]

Може би едни от най-големите ограничения за интериорните дизайнери са предварително поставените рамки от собствениците на жилищата. Клиентските задания са важна част от целия процес, но понякога клиентите искат неща, които жилищата им не позволяват и точно в такива моменти изпъква креативността на дизайнерите. Такъв е и случая на жилището, което ще разгледаме в тази статия.

Клиентите възложили на дизайнерите трудната задача да създадат просторен и светъл интериор за тяхното жилище – едностаен апартамент с големина от 42 м², който да предлага голям брой места за съхранение, както и кухнята в отделна стая. По този начин, върху малката площ, която останала след изолирането на кухнята, дизайнерите трябвало да разположат четирите зони с различно функционално предназначение – хол, спалня, офис и гардеробна.

funktsionalen-interior-na-studio-v-kontrastni-tsvetove-36-m-plan

Както вече стана ясно, за да се изпълнят желанията на собствениците, жилището е разделено по средата на две приблизително равни помещения, като едното в първото са поместени кухнята и банята, а във второто хола и спалнята. В интериора на жилището преобладава черно-бялата цветова палитра, която внася така необходимия за малкото жилище контраст. Друг основен цвят, който срещаме на различни места и в няколко различни нюанса е оранжевият, който е страхотно допълнение към черно-бялата основа.

Зоната за спане е в основното жилищно пространство и въпреки, че не е предвиден метод за създаване на уединение, спалнята се вписва в помещението, благодарение на цветовата палитра. Леглото е поставено на задигната платформа, което осигурява допълнително място за съхранение под матрака, който е монтиран върху механизъм за повдигане.

В жилището е направена още една много важна реконструкция, която увеличава осезаемо полезната жилищна площ. На балкона е поставен нов стъклопакет и външна изолация, а след това той е приобщен към основната стая, за да осигури място за домашен офис и малък килер.

В резултат от реконструкцията и реорганизацията, жилището е станало далеч по-удобно и просторно от това, което е било при първоначалната си конфигурация. Помещенията имат свой характер и предлагат всичко, необходимо за един динамичен живот, какъвто водят неговите собственици.

funktsionalen-interior-na-studio-v-kontrastni-tsvetove-36-m-1g funktsionalen-interior-na-studio-v-kontrastni-tsvetove-36-m-2g funktsionalen-interior-na-studio-v-kontrastni-tsvetove-36-m-2g-1g funktsionalen-interior-na-studio-v-kontrastni-tsvetove-36-m-3g funktsionalen-interior-na-studio-v-kontrastni-tsvetove-36-m-4g funktsionalen-interior-na-studio-v-kontrastni-tsvetove-36-m-5g funktsionalen-interior-na-studio-v-kontrastni-tsvetove-36-m-6gfunktsionalen-interior-na-studio-v-kontrastni-tsvetove-36-m-7gfunktsionalen-interior-na-studio-v-kontrastni-tsvetove-36-m-8gfunktsionalen-interior-na-studio-v-kontrastni-tsvetove-36-m-9gfunktsionalen-interior-na-studio-v-kontrastni-tsvetove-36-m-910gfunktsionalen-interior-na-studio-v-kontrastni-tsvetove-36-m-911gfunktsionalen-interior-na-studio-v-kontrastni-tsvetove-36-m-912g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.