Trending News
HomeДекорацияLED осветлението – Как и къде да го използваме в интериора

LED осветлението – Как и къде да го използваме в интериора

LED или светo излъчващите диоди са полупроводникови светлинни източници. Те са произведени за пръв път през 1968 г. и обикновено са използвани като сигнални светлини в много устройства.

Напоследък, все по-често те се използват в интериорния и екстериорния дизайн, като в тази статия ще разгледаме предимствата и възможностите за разполагане на светодиодно осветление в различни стаи и с различно предназначение.

LED осветлението – Как и къде да го използваме в интериора led-osvetlenieto-kak-i-kade-da-go-izpolzvame-v-interiora-3g
LED осветлението притежава няколко предимства пред обикновеното такова.  Първото и най-значимо предимство  е това, че светодиодите излъчват по-голямо количество светлина на Ват в сравнение със стандартната крушка с нажежаема жичка. Също така, светлинния интензитет не се влияе значително от размера и формата на LED осветителното тяло. Друг голям плюс е излъчването на светлина в различни цветове без да има нужда от цветни филтри. LED светодиодите са с много малки размери, което позволява вграждането им  на най-различни места. Диодите светват много бързо при включване , а също така са и много надеждни и трудно биха се повредили от токов удар или друг ел. проблем.
led-osvetlenieto-kak-i-kade-da-go-izpolzvame-v-interiora-4g led-osvetlenieto-kak-i-kade-da-go-izpolzvame-v-interiora-5g
Това са само някой от причините, поради които този тип осветление е толкова предпочитан напоследък.  LED осветителните тела могат да бъдат използвани, за да се фокусира върху определена област в стаята, като например пространството под маси, дивани и други. Също така могат да се вграждат в различни шкафове с прозрачни врати или витрини, което създава един невероятен светлинен ефект, особено през нощта.  Много интересен е и резултата от монтирането на светодиоди с цел подчертаване формата на мебел или декорация, като огледало или картина.
led-osvetlenieto-kak-i-kade-da-go-izpolzvame-v-interiora-6g led-osvetlenieto-kak-i-kade-da-go-izpolzvame-v-interiora-7g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net