HomeOFFтопикМагията на ресторант Скалата в Индийския океан

Магията на ресторант Скалата в Индийския океан

Днес няма да си говорим за интериор, няма да даваме интересни идеи, както обикновено правим, нито пък ще обсъждаме някой нов архитектурен стил. Днес ще си поговорим за очарователната магия, която едно необичайно място създава, благодарение на своята визия, локация и атмосферата, която го изпълва.

Ще ви покажем един от най-нестандартните ресторанти в света, който силно ни впечатли. Ресторант “Скалата” е разположен на върха на една малка скала, която водите на Индийския океан често заливат. Мястото е толкова интересно и атрактивно, че буквално се е превърнал в символ на Занзибар, Танзания.

magiqta-na-restorant-skalata-v-indiiskiq-okean-1g

Ресторантът е основан през 2010 г. с акцент върху местния стил и изглежда много семпло и обикновено. Интериорът му е също толкова семпъл, колко и екстериорът, но може би точно тук се крие голяма част от чара на това екзотично местенце. Кухнята е специализирана в приготвянето на морски дарове, а славата на ястията готвени тук се простира из цели свят. В ресторанта има 12 маси, които са готови да посрещнат гостите, дошли да опитат от известните морски специалитети, а малката тераса предлага място и за тези, които са дошли да се насладят на гледката и да видят прословутото заведение.

Интересна подробност е, че по време на отлив до скалата се стига пеша, а в случай на прилив, гостите стигат до ресторанта с помощта на лодки. Ето и няколко снимки, показващи магичната атмосфера на това прелестно място.

magiqta-na-restorant-skalata-v-indiiskiq-okean-2g magiqta-na-restorant-skalata-v-indiiskiq-okean-3g magiqta-na-restorant-skalata-v-indiiskiq-okean-4gmagiqta-na-restorant-skalata-v-indiiskiq-okean-5gmagiqta-na-restorant-skalata-v-indiiskiq-okean-6gmagiqta-na-restorant-skalata-v-indiiskiq-okean-7g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.