Trending News
HomeОбществен интериор3 причини да погледнем на дизайна като част от нашия „Бизнес профил“

3 причини да погледнем на дизайна като част от нашия „Бизнес профил“

Дизайнът е неотменна част от ежедневието ни. Tой ни заобикаля и ни влияе подсъзнателно, кара ни да вземем едно или друго решение, да изпитаме приятни емоции или да се почувстваме напрегнати и обезпокоени.
Защо дизайнът е толкова важен и значим и как така добрият, качествен дизайн е харесван, става разпознаваем, емблематичен и успява да допринесе за развитието на даден бизнес?
В тази статия бихме искали да насочим поглед към графичния и интериорния дизайн и тяхното отношение в развитието на една компания. Защо трябва да разглеждаме дизайнa като част от нашия „Бизнес профил“ и като добавената стойност, която може да ни гарантира увеличаване на паричния поток на 100%?

Изготвяне на ЛОГО

Логото съдържа в себе си синтезирана информация за даден бизнес и може да се превърне в уникален фирмен образ. Една от жизненоважните стъпки в изграждането на успешна кариера е фирменото лого, защото това често създава първото впечатление за вашата компания.
След като прекарате време за качествено проучване и избирате име на фирмата, логото ще бъде този знак, който извежда една запомняща се част от вашия бизнес в съзнанието на клиентите, след което те започват да свързват фирмата ви с логото.
Логото трябва да бъде силно, ясно и балансирано, без да предизвиква съмнение в посланието, което носи.
Направени са множество проучвания в тази област и категорично е установено, че дори избраният шрифт може да помогне на клиентите да формират мнение за услугата, която могат да получат в дадена компания.
Съществуват много цветни теории, които доказват, че цветът може сериозно да засегне желанието на потребителите, доверието и решението им да използват конкретен бизнес.
Например, правните и финансовите компании са склонни да подкрепят силни мощни цветове, за да провокират доверие и стабилност. Здравните компании благоприятстват зеленото и синьото, за да покажат живата земна природа.
Отделете време и изберете лого, създадено от професионален дизайнер, което да работи за вашата фирма и марка. Бъдете сигурни, че ще бъдете запомнени и признати от съществуващите и потенциалните си клиенти и ще изградите увереност в потребителите, че избират подходящата стока или услуга.

Графичен дизайн: Стилиян Пенев

 

Ролята на ГРАФИЧНИЯ ДИЗАЙН

Разпознаваемост
Създаването на фирмено лого е част от графичния дизайн, но той има още много други аспекти и приложения, които ще спомогнат за разпознаването на вашия бизнес.
Дизайнът трябва да е насочен към вашата аудитория по начин, който е функционален, атрактивен и професионален. Вашата марка трябва да осигури незабавна връзка с изключителните продукти и услуги, които предлагате и се нуждаете от отличен графичен дизайн, за да изградите този вид връзка.

Интериорен проект: АУЛИ студио, 3D визуализация: Игнат Георгиев

Единство
Вашите служители ще бъдат заобиколени от стационарни, фирмени уеб страници, униформи, публикации и др. Изграждането на фирмената ви идентичност започва отвътре, така че вашите служители да се посветят и обединят около вашия бранд. Добрият графичен дизайн може да укрепи това чувство за ангажираност.

Графичен дизайн: Стилиян Пенев, част от интериорен проект АУЛИ студио

Графичен дизайн: Стилиян Пенев, част от интериорен проект АУЛИ студио

Общуване
Полезността на графичния дизайн се простира извън логото и уеб сайта ви. Графичният дизайн може да създаде визуални средства, които да ви помогнат да комуникирате с вашите идеи. Информативното изображение може да предава идеи, които не могат да бъдат изразени само с думи.
Ефективност и производителност
И не на последно място, уеб сайтът ви е инструментът на вашия бизнес, където е недопустимо да се наблюдават признаци на лош дизайн. Практическият дизайн трябва да включва полезни функции като лесна навигация, четливи шрифтове и подходящи цветове. Уеб сайт с ослепителни цветове, сложни шрифтове или скрита навигация ще бъде главоболие за клиенти и служители.

Значението на ИНТЕРИОРНИЯ ДИЗАЙН

Здравословна среда
Правилният дизайн на интериора се фокусира върху създаването на приятна и гостоприемна атмосфера, която е удобна за вашите служители. Тя оказва положителен ефект върху мотивацията и стреса и формира здравословна среда за пълноценна работа. Ползите от добрия офис дизайн са двупосочни – повишаване на производителността, вследствие на което се получава покачване на печалбата.

Фотограф: Яна Блажева, интериорен проект: Блек Пик Кепитъл, АУЛИ студио

Конкуренцията в заведенията за хранене е огромна и именно интериорният дизайн е този, който привлича и впоследствие задържа клиентите. Тук от съществено значение е клиентите да се чувстват уютно и удобно.

Фотограф: Пламена Коева и Ники Абаджиев, Resize studio

Професионализъм
Искате вашата компания да направи запомнящо се първо впечатление на клиентите ви. Не добре обмисленият дизайн ще хвърли неблагоприятна светлина върху бизнеса ви и това може да се окаже трудно за преодоляване в бъдеще. Не пренебрегвайте интериорния дизайн, ако искате компанията ви да внушава доверие, сигурност и стабилност.

Фотограф: Яна Блажева, интериорен проект: Ентреа Кепитъл, АУЛИ студио

Използването и развиването на подходящия интериорен дизайн може да подобри всеки аспект от вашия бизнес, а доброто му представяне ще ви гарантира много последователи.

Фотограф: Пламена Коева и Ники Абаджиев, Resize studio

Има много начини, чрез които можете да подобрите бизнеса си. Графичният и интериорният дизайн са една съществена част от тях, защото те провокират сетивата ни и когато са направени професионално няма как да останем безучастни…

Фотограф: Светла Мишева и Resize studio

По статията работи: л. арх. Десислава Иванова, АУЛИ студио

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment