HomeКъщиГорска вила с прекрасен интериор и екстериор, построена от дърво

Горска вила с прекрасен интериор и екстериор, построена от дърво

Построена в близост до най-големият град в Русия – Москва, тази голяма дървена вила показва гостоприемен и уютен интериор, както и архитектура, която на пръв поглед изглежда семпла, но всъщност е много интересна и разчупена. Вилата е скрита дълбоко в гъстите гори и се възползва максимално от местоположението си, като предлага много открити пространства. Проектът на къщата е дело на архитект Елена Шербакова и днес нейната архитектура и интериорен дизайн ще са главна тема в нашето издание.

gorska-vila-s-prekrasen-interior-i-eksterior-postroena-ot-darvo-1g

Вилата е построена от дървени трупи, което и позволява да се слее напълно със заобикалящата я околна среда. Освен това, всички материали и цветове са подбрани така, че да се създаде успокояваща и релаксираща обстановка, което прави вилата страхотно място за отмора, далеч от градския шум. Около цялата къща е изградена дървена конструкция, която предлага открити и закрити площи за отдих, игри и забавления. Но нека влезем вътре, където интериорът със сигурност ще ви впечетли.

Отвътре вилата е толкова просторна, колкото изглежда и от вън, а може би и повече. Първият етаж притежава отворен план, който предлага няколко зони – всекидневна, кухня и трапезария. Стилът е предимно “селски”, който се допълва от няколко модерни елемента, един от които е модерната камина, която е превърната във фокусна точка на целия етаж, а разположените около нея места за сядане създават една топла и уютна обстановка.

gorska-vila-s-prekrasen-interior-i-eksterior-postroena-ot-darvo-4g gorska-vila-s-prekrasen-interior-i-eksterior-postroena-ot-darvo-5g gorska-vila-s-prekrasen-interior-i-eksterior-postroena-ot-darvo-6g

Зоната за хранене е много семпла – маса с лъскаво покритие и шест класически стола. Това, което я прави гостоприемна е непосредствената близост на камината. От другата страна на трапезарията е разположената дневната зона, като за разделител между двете области е поставен барплот в ръстик стил и три бели стола. Всекидневната се състои от голям и удобен диван, стъклена маса за кафе, телевизор, монтиран на стената и мултимедийно оборудване. Плътните завеси могат напълно да блокират слънчевата светлина, която влиза в стаята от големите прозорци, когато това е необходимо, превръщайки мястото в идеалната среда за гледане на филм или четене на книга.

Кухненската зона е проектирана в модерен минималистичен стил в бял цвят, което напълно я отличава от останалата част на жилището. От една страна, това я прави контрастен образ, изпъкващ пред останалият селски декор, но от друга страна, в интериора има и други модерни елементи, с които дизайнът и да се слее, като например футуристичните осветителни тела.

gorska-vila-s-prekrasen-interior-i-eksterior-postroena-ot-darvo-7g gorska-vila-s-prekrasen-interior-i-eksterior-postroena-ot-darvo-9g gorska-vila-s-prekrasen-interior-i-eksterior-postroena-ot-darvo-910g

Вилата разполага с две малки, но очарователни спални. Едната се намира на таванското помещение и както сами ще забележите освен тясното пространство, ниските таваните също ограничават мястото, но пък пространството се усеща много топло и спокойно. Другата спалня, която е на долният етаж изглежда по-просторна, благодарение на високите тавани и ограниченото количество мебели, които откриваме вътре.

Банята е една от най-интересните зони, които ни предлага интериора на къщата. Тя е с доста разчупен интериор, приютил в себе си различни материали и различни стилове. Отново срещаме модерни елементи, примесени със ръстик мотиви, но най-интересното е, че банята има директен излаз към двора на къщата. Душ зоната е поставена в ъгъла, а до нея – удобен фотьойл.

Надявам се, че ще успеете да се насладите на прекрасните форми и динамични пространства, които тази горска вила притежава. Ето и подробни снимки на всяка една зона от интериора и екстериора на дървената къща.

gorska-vila-s-prekrasen-interior-i-eksterior-postroena-ot-darvo-911g gorska-vila-s-prekrasen-interior-i-eksterior-postroena-ot-darvo-912g gorska-vila-s-prekrasen-interior-i-eksterior-postroena-ot-darvo-913g gorska-vila-s-prekrasen-interior-i-eksterior-postroena-ot-darvo-914g gorska-vila-s-prekrasen-interior-i-eksterior-postroena-ot-darvo-915g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.