Trending News
HomeАпартаментиДинамичен интериор на микро апартамент [24 м²]

Динамичен интериор на микро апартамент [24 м²]

Все по-често ставаме свидетели на все по-малки жилища, пригодени за спокоен и пълноценен начин на живот, благодарение на конструкции, създадени да се променят според моментните нужди на собствениците. Повечето от нас трудно биха си представили как се живее в жилища с площ между 20 и 30 м², но благодарение на мултифункционалните мебели, възможностите, които ни предлага 21 век и креативното мислене на дизайнерите, все повече хора успяват да водят нормален живот в домове с подобни размери.

Днес ще разгледаме един микро апартамент, част от новопостроения хотел ZOKU, намиращ се в Амстердам. Концепцията на хотела е да предлага уюта на дома, като вместо да отдава малки стаи, предложи на своите клиенти хибридни микро апартаменти от нов тип. Те са проектирани така, че въпреки малките си размери да осигурят максимални удобства за живот, както и условия за работа.

Пространството е разделено на две зони – едната е функционална, а другата е чиста жилищна площ. Функционалната зона е създадена от две задигнати конструкции, които предлагат работно бюро, баня с тоалетна, кухненски бокс и много скрити места за съхранение.

От едната страна е кухненският бокс и банята, която е с вградени мебели и притежава компактен, но функционален дизайн. От другата страна виждаме една интересна комбинация от работно пространство, рафтове, гардеробни отделения, ТВ стена и прибиращо се стълбище.

Идеята с прибиращото се стълбище е много практична, тъй като то заема място само, когато е нужно. Стълбището води до мястото, отредено за спане, намиращо се върху една от задигнатите конструкции. Стените на импровизираната спалня са направени от дървени летви, които могат да се отварят и затварят при нужда. Интериорът на спалното помещение е максимално опростен и вътре откриваме само най-необходимите неща.

Останалата част от апартамента е заета от удобен диван и масичка за кафе, разположени срещу телевизора. В близост до кухнята има и маса за хранене за четирима.

Сигурни сме, че динамичният интериорен дизайн на това малко жилище е успял да вдъхнови много от вас, други пък са го приели с насмешка, но истината е, че подобни жилищни планове имат потенциал и в бъдеще ще виждаме все повече от тях.

dinamichen-interior-na-mikro-apartament-24-m-1g dinamichen-interior-na-mikro-apartament-24-m-2g dinamichen-interior-na-mikro-apartament-24-m-3gdinamichen-interior-na-mikro-apartament-24-m-4gdinamichen-interior-na-mikro-apartament-24-m-5gdinamichen-interior-na-mikro-apartament-24-m-7gdinamichen-interior-na-mikro-apartament-24-m-8gdinamichen-interior-na-mikro-apartament-24-m-9gdinamichen-interior-na-mikro-apartament-24-m-910g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.