Trending News
HomeИновацииКак хората избират телевизор за дома според темперамента и стила си на живот

Как хората избират телевизор за дома според темперамента и стила си на живот

Може би сте си задавали въпроса „Какъв е подходящият телевизор за мен?“ В повечето случаи отговорът е свързан с някои особености, като например – какъв е вашият темперамент, какво е вашето ежедневие, навици, хобита, предпочитания.

Затова ще ви запознаем с няколко типа зрители. Всеки от тях търси, също като вас подходящия телевизор, но за да го избере, ще използва като критерии различните му функции – в по-голяма или в по-малка степен, според личностните си характеристики. Ако откриете частица от себе си (или частица от ваш близък), сред тези обобщени и описани по-долу типажи, ще можете с една идея по-лесно да си отговорите сами на въпроса, с който започнахме.

Номер 1. е шефът работохолик. Какъв телевизор ще му трябва ли?  Неговото време никога не достига. Винаги бърза и винаги е в среща, а трябва да направи и ново проучване, бърза оперативка, трябва да разбере навреме причините за сриването на борсата например. За съжаление, почти никога на може да бъде едновременно на четири различни места. Всъщност, в реалността понякога нещата са доста по-зле. Всички тези задачи трябва да се случат от вкъщи. Да не забравяме и за ситуациите и предизвикателствата, пред които бяхме поставени през последната година и половина.

Е… все пак има светлина в тунела. Ключовите думи са “Tap View” и „Multi View“ – функционалности на модерното телевизионно устройство. С Multi View всеки може да раздели екрана на телевизора на до 4 прозореца, а функцията Tap View позволява споделянето на съдържание от смартфона на телевизора само с едно докосване. Достатъчно е да докоснете съвсем леко телевизора със смартфона си – той автоматично регистрира това и визуализира дисплея на смартфона на екрана. Така бързо и лесно може да продължите работата. А шефът се превръща в мултитаскинг машина. Всичко е свързано и е под пълен контрол – презентации, документи, анализи. Домът му може лесно да се превърне в офис. А пък офисът – в дом (да, има и такива потребители). Е, все още няма телевизор, който да ходи на родителски срещи в училище…

Номер 2. Геймърът иска още повече динамика.

„Искам най-добрия монитор!!! Сега!“– Геймърът вече има нова конзола с мега мощен процесор и производителност, която може да възпроизвежда HDR,  4K и или дори 8К.  Обаче, все още нещо липсва. М… да, липсва какво – най-добрият монитор. Какъв да бъде?

„Искам да има анти рефлекснa технология, за да не съм във вечния мрак и със спуснати щори! Искам AMD FreeSync Premium Pro  за по-плавна картина. Да не ми я накъсва. Трябва да е с изключително висок динамичен обхват и ниско забавяне на хода!“. Геймърът има как да получи всичко това. Да се потопи в света на игрите, в качество на картина и звук без компромиси.

Номер 3. Тя е красива, стилна и знае какво иска – „градското момиче“. Тя не търси телевизор в обичайния смисъл на тази дума. Във всяка джаджа, освен функционалност тя вижда достоен елемент от интериорния дизайн. В стаята й трябва да има едновременно: „дигитална“ картина, камина, да бъде луксозно, но да бъде и семпло. Търсенето устройство трябва да бъде подходящо за всекидневна, кухня и трапезария, но в никакъв случай да не внушава чувства за претрупаност. С възможно най-минималистичен дизайн.

За нея все пак има решение: Infinity Screen -„абсолютна еманация на красота и минимализъм“. Безкраен екран с почти незабележима рамка. Звучи доста добре.

Номер 4. Киноманиакът. Кога е премиерата на най-чакания филм за 2021 г.? Киноманиакът знае, че премиерите отдавна вече не са само в кино-салона. Премиерата може да бъде и у дома с резолюция 8K и SpaceFit Sound. „Като на кино“, но с оптимално качество  на звука.

Номер 5. Бабата. Едно време бабата спираше да бърка лютеницата върху печката на дърва, за да може да се доближи максимално до черно-белия телевизор. Ах, каква хубава лютеница правеше тази баба и как лошо се виждаше красивото лице на Рич от „Дързост и красота“.  Сега баба има Ultra Viewing Angle – което й дава неизменно ясно и детайлно изображение, дори когато си е полегнала на дивана и гледа към екрана отстрани.

Номер 6. Футболният фен. Наближава неделя. Вече има каса бира под масата. И още няколко шишета в хладилника. Този уикенд идват шест от приятелите на фена и двама от съседната улица, за да видят как действа новата функция FreeSync Premium Pro на телевизора. Динамика, екшън… На вратата се звъни… Бирата няма да стигне, но пък любимият отбор ще има агитка на първия ред!

Вероятно повечето от вас са разпознали в тази статия по нещо от себе си. Всички, на пръв поглед сложни функции с високотехнологични имена, идват при нас с гаматателевизори Neo QLED на Samsung. И правят живота по-лесен.

Те ще подобрят вашето изживяване пред екрана и ще повишат ефективността ви. Neo QLED е иновацията на Samsung, която предлага ново ниво на качество на картина, цвят и контраст. Мощният квантов процесор контролира всеки образ до съвършенство. Създаден на базата на изкуствен интелект, процесорът разполага с 16 невронни мрежи или системи. В България се предлагат няколко модела телевизори от серията Samsung Neo QLED – 4К моделите QN85, QN90, QN95 и  премиум 8К моделите QN800, QN900, в различни размери.

Вече имате отговор на въпроса и знаете кой е най-подходящият телевизор за вас. Остава да изберете модела.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Comments
  • Браво ! Интересно , някъде по-горе се припознах ! Супер статия !

    July 24, 2021

Leave A Comment