Trending News
HomeДекорацияИнтериорна декорация, създаваща уют в дома ни

Интериорна декорация, създаваща уют в дома ни

Интериорна декорация във вашия дом е от съществено значение за това как в действителност се чувствате вие и ако той излъчва хармония и топлина, ще може да ви зарежда с положителна енергия.

Домът е мястото, в което прекарваме голяма част от времето си и дали ще е в сън, почивка или приготвянето на вкусна храна, ние трябва да се опитваме да го превърнем в нашия оазис, в който се чувстваме щастливи и заредени с настроение.

А, за да се случи това, трябва да наблегнем и на дребните елементи от декорацията му, защото именно те създават облика му и внасят усещането за уют и топлина.

Декорации по стените

Декорациите по стените могат да бъдат свързани с картини, фототапети, налепени красиви камъни или дървен декор под формата на нарисувани и надписани дъски и етажерки.

Можем и ние самите да си изработим подходящ декор с помощта на бели камъни, които да облепим под формата на кръг, квадрат или сърце, а в тях да наредим важните за нас семейни спомени, под формата на снимки. Когато фантазията на човек не спира да работи усърдно, той е способен да създава истински шедьоври в декорацията.

 

Интериорна декорация, създаваща уют в дома ни

Декоративни ароматни свещи

Свещите, освен че притежават способността да внасят светлина в помещението, но и успяват да ни пренасят в друго време, сезон и място. Ароматните свещи особено тези с миризма на канела или ванилия създават усещането, че зимата е дошла, а домът ни се е напълнил с много добро настроение и мечти.

Красивите свещи са един прекрасен декор, който успява да отключи най-различни спомени в съзнанието ни. Плодовите аромати ни карат да почувстваме вкуса на лятото – парещото слънце, времето за почивка, доброто настроение, всичко което е пряко свързано с този прекрасен годишен сезон.

Освен приятния аромат свещите създават усещането за спокойствие и хармония, а правилната им подредба в различните помещения, имат способността напълно да ги преобразят.

Интериорна декорация, създаваща уют в дома ни

Дървени декорации

Можете да внесете още повече индивидуалност, чрез помощта на декоративни дървени – подноси, кутии, дъски с надписи, орнаменти, скулптури и кошници.

Когато за нашия дом успеем да подберем най-прекрасните декорации, които успяват да предизвикат в нас някакви емоции или пък отключват спомени, ние в действителност сме постигнали пълна хармония, единственото което никога не трябва да забравяме е, че не трябва да го затрупваме с излишни вещи, в които не сме вложили смисъл и просто сме запушили пространството, защото тези вещи постепенно ще започнат да ни потискат, а домът ни ще ни се струва все по-малък и мрачен.

Затова избирайте декорации, според пространството, с което разполагате и не затрупвайте помещенията в дома си с излишни вещи, това правило с пълна сила важи и за прекалено големите мебели в прекалено малки стаи.

Вие трябва да разполагате с нужното пространство за отдих, дори сутрешната тренировка или най-малкото да останете насаме с мислите си, без да ви притискат сиви и ненужни вещи. Най-лесно се декорира дом, когато имаме точна представа, какво ни харесва и предизвиква в нас усещането за уют, топлина и хармония, когато си отговорим на този въпрос, ще имаме по-точна представа с каква декорация да освежим дома си.

Интериорна декорация, създаваща уют в дома ни

Декоративни възглавници

Те може би никога няма да излязат от мода и ако до преди 80 години нашите баби са декорирали своите домове с помощта на ръчно плетени малки възглавници, сега изборът по магазините е наистина огромен, според размерите, цвета им, формата и надписите по тях.

Декоративните възглавници наистина имат способността да създават едно задушевно усещане, което ни връща към стари и мили спомени. Когато избираме възглавници за декорация е хубаво да се съобразим и с цветовата гама, както и пространството, с което разполагаме – защото и при тях важи правилото, че когато  поставим твърде много, можем да постигнем обратния ефект и да ни подействат задушаващо.

Те трябва да бъдат само един малък акцент, който излъчва стил и се вписва наистина перфектно с останалата част от  интериорния дизайн в дома ни.

Интериорна декорация, създаваща уют в дома ни

Прочети повече за: Декорацията и дребните детайли вдъхват живот в дома ни

Снимки: Unsplash

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment