HomeДизайнериМеки тонове, дизайнерски образци, малко класика за разкош и 100 – годишно пиано – един интериор, който те грабва със своята неподправеност и елегантност.

Меки тонове, дизайнерски образци, малко класика за разкош и 100 – годишно пиано – един интериор, който те грабва със своята неподправеност и елегантност.

Меки тонове, дизайнерски образци, малко класика за разкош и 100-годишно пиано – един интериор, който те грабва със своята неподправеност и елегантност. Проектът #ProjectWD22 е първият реализиран от Деси Даскалова след квалификация по интериорен дизайн. Апартаментът разполага с обширна всекидневна зона и три спални на площ 150 кв.м.

Ново строителство, в един от новостроящите се южни квартали на София, със зашеметяваща гледка към Витоша и Стара планина – това модерно градско жилище предлага комфорт за живеене и предполага интериорния решения, които единствено да подсилят това усещане на обитателите си.

Стогодишното пиано и няколко класически мебели, които семейството иска да запази в дома си, дават отправната точка за проекта за интериорен дизайн. Целенасочено се търси чист цвят, простотата на линията, лимитиран брой цветове, за да съществува простор и светлина, на която допълнително изпъкват няколко образци в интериорния дизайн.

Кадър от 3D визуализация на проекта – автор: Сашка Янкова, „Трии ъф Лайф“ ООД

Меки тонове, дизайнерски образци, малко класика за разкош и 100 - годишно пиано - един интериор, който те грабва със своята неподправеност и елегантност.

Реализация

 

Всички интериорни врати в жилището са изработени от „Титан Доорс“ ООД.

Собствениците държат на качеството и естествените материали. Тъй като апартаментът е закупен с изградена инсталация за подово отопление, изборът е двуслоен паркет от дъб на австрийска марка, препоръчан и монтиран от специалистите от магазин „Кабилле“.

За всекидневната зона и коридорите е избран шеврон, който внася елегантност и аристократизъм, и съчетан с декоративните профили по стените в сиво, бели корнизи на таваните, високи бели первази на пода – оформя силна и сполучлива комбинация.

Заради подовото отопление, всички мебели са повдигнати и е изработена декоративна решетка в бял цвят като продължение на бялата линия на первазите по пода.

Мебелите са по проект на дизайнерката и са изработени по поръчка от „Мирооки“ ООД.

 

 

Влизайки в жилището, веднага те грабва черното пиано с птицата на Vitra, след което от всекидневната зона от огромни френски прозорци нахлува слънце и Витоша се изправя с цялото си великолепие.

Направени са съвсем леки промени в разпределението на зоните.

 

Фотографията върху пианото е пейзаж от Родопите на талантливия млад фотограф Добромир Райнов – Инстаграм профил @doblife.

Запазен е просторът и светлината на дневния тракт, с обособена всекидневна зона с диван, трапезария със старинна масивна маса и кухненска част.

 

 

“Украшението” на трапезарията е черният полюлей на Flos, съчетан с реплика на черните столове Пеперуда по дизайн на Арне Якобсен.

Черният цвят задава тонът на черните акценти като осветлението във всекидневната, черна магнитна релса по цялото протежение на антрето и коридора и черните входни врати, които впечатляват със стил и масивност.

Във всички зони умишлено се търси тази еклектика на старинна мебел с модерен елемент и дизайнерски предмет, които да придадат блясък и елегантност без излишно натрупване. Старинната масивна маса кореспондира с античната витрина, която събира внушителна колекция порцелан и веднага до нея като контрапункт е модерна кухня, изработен по поръчка в цвят антрацит с масивен остров от технически камък.Сполучливо решение в интериорния дизайн, което не дразни, а напротив – обединява всички елементи в една хармония и създава баланс и усещане за спокойствие в дома.

Кухня по авторски проект на дизайнерката, изработена от „Мироокки“ ООД.

Островът е изработен от технически камък от „Стоун Уърлд“ ООД.

Същият ефект предизвиква малка тоалетна за гости в антрето. Зад черна интериорна врата в тъмен наситен сив цвят на мазилката, с бароков шкаф и порцеланова мивка, огромно огледало и пендел с кристали – изненадваща и красива визия.

 

Антрето и всекидневната зона са отделени само от една стена, на която са изработени гардероби по поръчка, служещи за съхранение и визуално да подчертаят линията на коридора, който продължава към спалните.

 

Интересно решение е библиотеката в коридора. За да не утежнява допълнително всекидневната зона, дизайнерката избира да постави библиотеката в коридора, който води към трите спални, отново, следвайки същата идея за простотата на линията и неочаквана комбинация на класика и модерно.

В началото на коридора високите гардероби са в цвят антрацит с декоративен профил, който се преповтаря по стените и цялата всекидневна и кореспондира като цвят с кухнята, а тъмният цвят не дразни – напротив, с категоричност заявява своето елегантно присъствие и се откроява на светлината, която нахлува в цялото помещение.

В дъното на коридора обратно – гардеробите и интериорните врати са бели, за да създадат нов простор и елегантност на тази по-тъмна зона, в която да изпъкне масивната библиотека.

Двете детски стаи са направени с желание за комфорт на малките им обитатели.

Тук предизвикателство и нестандартно решение е общата баня на децата, която има две врати към двете детски стаи и изпълнителите успяват напълно да реализират проекта  на дизайнерката като в малкото помещение да съберат вградена тоалетна, душ зона и двойна мивка.

Двойна мивка от лят мрамор на словенската марка Колпа Сан от магазин „Волтурно“.

В баните испански и италиански гранитогрес от „Топ Груп“ ООД и магазин за бани „Студио Сенс“.

Изключително професионално изпълнение на проекта от екипа на „Просперо“ ЕООД – Антони Красимиров.

Баня за родители

Детска стая за момченцето.

Катерушка от „Апартамент 10“ ЕООД – Инстаграм профил @petite.joys.shop

Детска стая за момичето.

 

Конструкцията на леглото е изработено по проект на дизайнерката от „Плейхаус“ ООД – www.kids-playhouse.com

И финалният щрих идва с родителската спалня – в тъмен сив цвят, с авторски гипсови орнаменти по стените, реплика на осветителното тяло на MOOI в меден цвят, бели ленени завеси и комфортно тапицирано легло.

Меката мебел във всекидневната и спалнята са изработени по поръчка от екипа на „Файн Дизайн“ ООД – www.finedesign.bg

На стената – ръчно тъкано родопско килимче с респект към родопските корени на дизайнерката.

Фотограф: Здравко Йончев

Автор на проекта за интериорен дизайн: Деси Даскалова info@dessydaskalova.com

 

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment