HomeАпартаментиНевероятен интериор на микро апартамент с обща площ от 32 м²

Невероятен интериор на микро апартамент с обща площ от 32 м²

Може би някои от вас ще си кажат: “Тези захапаха темата за малките интериори и няма пускане?!”.  Ами да, така е. Когато пред себе си имаш задачата да обзаведеш и декорираш жилище, в което мястото не стига дори и за най-необходимите мебели, тогава показваш истинска креативност, гъвкавост и идейност. От друга страна, жилищта в България, които са общодостъпни са с малки до средни размери и голяма част от читателите ни търсят именно това, идеи за техните малки апартаменти.

Днес ще посетим едно по-различно жилище. Размерите му, предназначението му и цялата концепция се различават от често разглежданите от нас домове. Малкото студио се намира в Манхатан, Ню Йорк и както споменахме в заглавието, неговият размер е само 32 м². Проектът е дело на архитектурното студио Allen+Killcoyne и е предназначен за възрастен пенсионер, който искал да е близо до децата и внуците си (които са в същата жилищна сграда). Собственикът, искал дом, който да е с изчистен дизайн, да е елегантен и неподвластен на времето.

Вместо да постъпят, както обикновено в такива случай и да създадат едно отворено пространство, където всичко е по-лесно достъпно и жилището предлага по-голяма свобода на движение, архитектите създали отделни, свързани помежду си зони за живеене, хранене, работа и спане. Обяснението за това е, че по този начин клиента им получава три отделни стаи и няма да се чувства като в “капан на една кутия”.

neveroqten-interior-na-mikro-apartament-s-obshta-plosht-ot-32-m-1g neveroqten-interior-na-mikro-apartament-s-obshta-plosht-ot-32-m-parallax neveroqten-interior-na-mikro-apartament-s-obshta-plosht-ot-32-m-2g

 В основното помещение, както и в почти целия апартамент, основният цвят е бял. Той си партнира много добре с нежния и успокояващ естествен нюанс на дървото, което можем да видим върху всички подове и повечето мебели. Една от стенатите във всекидневната зона е проектирана с отворени и затворени места за съхранение, като отворените се използват за излагането на показ на техника и арт елементите, които вдъхват живот и цветно настроение на иначе монотонното пространство.

neveroqten-interior-na-mikro-apartament-s-obshta-plosht-ot-32-m-3g neveroqten-interior-na-mikro-apartament-s-obshta-plosht-ot-32-m-4g

Леглото е скрито от дървена преграда, снабдена с вертикални щори, които скриват и откриват спалнята частично. Спалното помещение е малко – побира едно легло и няколко шкафа, както и средно голям гардероб. Интересното тук е, че собственикът пожелал голям LCD  телевизор в спалнята си. Единственото място, където архитектите успели да поставят телевизора е … на тавана. Ако се вгледате внимателно, ще видите очертанията на врата, която автоматично се отваря надолу при пускане на телевизора и разкрива екрана.

За да увеличат местата за съхранение в кухнята, дизайнерите създали по-малки по обем и височина шкафчета. Така под тях се освободило място за малки отворени лавици, които дават свобода и лекота на съхранението на прибори и други предмети от първа необходимост в кухнята. Интересен е подходът за създаване на кът за хранене, като за целта е удължен кухненския плот и са добавени два средно високи бар стола (гениално). Собственикът не си пада по готвенето, пък и няма много място в малката кухня, така че електроуредите са ограничени до микровълнова печка, съдомиялна и хладилник.

neveroqten-interior-na-mikro-apartament-s-obshta-plosht-ot-32-m-8g neveroqten-interior-na-mikro-apartament-s-obshta-plosht-ot-32-m-9g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.