Trending News
HomeСпалняКрасив и функционален интериор за малка спалня (14 м²)

Красив и функционален интериор за малка спалня (14 м²)

Когато разполагаме с малко място в дадена стая, често прибягваме до широкоразпространени практики за спестяване на място и използване на многофункционални мебели. Експериментите също са добър вариант, но при тях има риск нещата да не се получат така, както сме очаквали и да останете разочарован. Дали ще изберем изпробвани и работещи практики или ще поемем по пътя на експериментирането, идва момент, в който осъзнаваме, че трябва да се лишим малко или много от красотата на интериора, за да дадем път на функционалността и удобството. Това не бива да е така – напротив, винаги трябва да търсим варианти и начини, за да постигнем желаните от нас удобства и въпреки това интериора да остане естетически красив и уютен.

krasiv-i-funktsionalen-interior-za-malka-spalnq-14-m-1g

Днес ще разгледаме една малка спалня, разположена върху оскъдните 14 м², където нито естетиката, нито функционалността са пожертвани. Тя се основава на скандинавския стил – прости линии, функционален интериор и нищо повече. За да не изглежда скучна в следствие на семплите линии, дизайнерът е добавил няколко декоративни елементи, свързани с природата, които придават завършен вид на стаята.

Простите и правилни форми са в основата на скандинавския интериор, а присъствието им в спалнята се забелязва във всеки детайл. Голямото правоъгълно легло е фокусната точна на помещението. До него вместо нощни шкафчета откриваме малки правоъгълни табуретки, които предлагат функционалност “2в1”. Друга основна част от скандинавския стил, която откриваме тук е активното използване на естествени материали и най-вече дървото. Дървени плоскости са използвани върху част от стените и таваните ,а на пода и върху рамката на леглото откриваме естествени текстури.

Повечето хора очакват в една малка стая основните цветове за стените и таваните да са светли и дори предимно бели, още повече, че тези цветове са почти задължителни за скандинавските интериор. Да, обаче атмосферата в една спалня се очаква да е интимна и релаксираща, така че дизайнерът си е позволил да избяга от основните цветове. Забелязваме и ярко жълти акценти, в лицето на декоративните елементи и скрито LED осветление, които контрастират с тъмните цветове върху стените. Огледалните врати на гардероба са много подходящо решение в една малка спалня, като тук в допълнение към тях са използвани и врати от тъмно стъкло. Тази комбинация създава допълнителна перспектива и придава на интериора блясък и обем.

 krasiv-i-funktsionalen-interior-za-malka-spalnq-14-m-2g krasiv-i-funktsionalen-interior-za-malka-spalnq-14-m-3g krasiv-i-funktsionalen-interior-za-malka-spalnq-14-m-4g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.