HomeАпартаментиИзключително малък апартамент с адаптивен интериорен дизайн

Изключително малък апартамент с адаптивен интериорен дизайн

Вижте как благодарение на креативното мислене на един архитект нещата, които на пръв поглед изглеждат невъзможни се превръщат в реалност …

Когато разполагате с жилище с обща площ от 27 м² и искате да го превърнете в дом, където да живеят двама души, то единственото нещо, което може да направите е да погледнете нестандартно на ситуацията и да подходите по максимално креативен начин. Това е мисията на архитектът Брад Шварц, който се заел да превърне малкото и на пръв поглед неугледно жилище, собственост на млада двойка във функционален дом и то на приемлива цена. 

Преди намесата на архитектът, жилището имало само една стая (виж скиците в края на статията), но за да бъде създадена удобна жилища среда за двойката, етажния план бил реорганизиран и в крайна сметка в апартамента се появила малка спалня. Останалото пространство е разделено по равно за социалните зони – всекидневната, кухнята и трапезарията.

izkliuchitelno-malak-apartament-s-adaptiven-interioren-dizain-1g

Жилището се намира в Дарлингхерст, Австралия, а интериорът му след намесата на архитектът е в готовност да посрещне всички нуждите на двама души. За да бъде постигната това, в апартаментът са направени много промени, взети са нестандартни решения и всичко това е направено със стил.

На пръв поглед изглежда, че жилището разполага само с няколко шкафа, кухненски бокс и холна гарнитура, но това далеч не е всичко. Модулната система, която виждаме във всекидневната предлага много повече от просто “няколко шкафа”.

Благодарение на нейният креативен дизайн, тя предлага много функции, като библиотека, работно бюро, мултимедиен център с въртящ се телевизор, което позволява гледането на телевизия, както в хола, така и в спалнята и много други. Всичко е на една ръка разстояние – чрез поместването на една плоскост или придърпването на някоя от плъзгащите се врати се осигурява достъп до всяка функция.

Снимките направени от фотографът Катерин Лу улавят начина, по който дизайна на този малък апартамент се вписва в живота на своите собственици. Надявам се да ви допадне, така както допадна на мен.

izkliuchitelno-malak-apartament-s-adaptiven-interioren-dizain-2g izkliuchitelno-malak-apartament-s-adaptiven-interioren-dizain-3g izkliuchitelno-malak-apartament-s-adaptiven-interioren-dizain-4gizkliuchitelno-malak-apartament-s-adaptiven-interioren-dizain-5gizkliuchitelno-malak-apartament-s-adaptiven-interioren-dizain-6gizkliuchitelno-malak-apartament-s-adaptiven-interioren-dizain-7gizkliuchitelno-malak-apartament-s-adaptiven-interioren-dizain-8gizkliuchitelno-malak-apartament-s-adaptiven-interioren-dizain-9gizkliuchitelno-malak-apartament-s-adaptiven-interioren-dizain-910g

Скица на жилището преди ремонтаizkliuchitelno-malak-apartament-s-adaptiven-interioren-dizain-911Скица на жилището след ремонтаizkliuchitelno-malak-apartament-s-adaptiven-interioren-dizain-912

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.