HomeДетска стаяКак да добавим цвят и настроение в детската стая

Как да добавим цвят и настроение в детската стая

Най-цветната и колоритна стая в едно жилище несъмнено е детската и това е съвсем нормално, имайки предвид как децата се радват на всичко шарено и пъстроцветно. Това е и стаята, която често служи за опитно поле, когато става въпрос за внасяне на нови цветове в къщи, тъй като интериора й е бързо променящ се, благодарение на различните нужди на нашите деца. Точно за това ще поговорим в днешната статия – нуждата от лесно променящ се интериор в детската стая и начините, по които лесно и ефективно да внесем нови цветове и емоции в нея. Вероятно най-лесният и евтин вариант е като оставим стените в неутрални цветове и променяме всичко останало, за да отговаря на възрастта, интересите и нуждите на нашето дете.

В статията сме подбрали интериори на детски стаи, които ще ви дадат идеи за разнообразяване и освежаване на цветовете в детската стая без да се налага да пребоядисвате стените или да правите основни ремонти.

Поддържане на стените в бял или сив цвят може да изглежда като скучна перспектива за една детска стая, но има много креативни начини, чрез които да добавите нещо интересно, различно и забавно, предлагащо различни цветове и форми. Неутралният фон дори ви дава повече гъвкавост по отношение на дизайна и можете лесно да промените декора и осветителни тела в стаята, за да получите една съвсем нова визия. Всички знаем колко лесно нашите деца се влюбват в някой анимационен герой или друг персонаж и искат всичко около тях да е свързано с него, а след един кратък период от време нещата се случват по същия начин, но с друг техен любимец. Това е и причината, поради която смяната на декора е един от най-практичните и лесни начини да сменим цветовете, темата и цялото настроение в една детска стая.

Местата за съхранение са много важна част от обзавеждането на една детска стая, тъй като в нея има много неща, за които понякога няма място. Добавянето на модерна модулна мебел, която предлага голям обем за съхранение ще ви даде много възможност за обогатяване на наличните цветове, тъй като тези мебели се предлагат в богата гама от цветови комбинации. Предлагаме ви да се разграничите от употребата на розово и синьо – жълтото е перфектен неутрален цвят, който работи всеки добре във всяка детска. Оранжевото е страхотно, когато планират стая за дете, което е  близо до тийнейджърските си години.

Ако все пак не харесвате белите стени, въпреки добавянето на цветни мебели и забавни декори, то преди да посегнете към кофата с боя, помислете за създаването на акцентираща стена, върху която да залепите фототапет. Освен, че ще обогатите стаята с ярки цветове, с фототапета ще добавите забавна тематика и много текстура. В зависимост от възрастта на вашето дете и цветовата схема на стаята, изберете най-подходящата визия, която ще превърне детската спалня в едно от любимите места на малчугана. 

Много често, таванът е напълно пренебрегван, когато планираме промени в нашите жилища, но в детската стая това не бива да е така. Таванът представя една чудесна възможност да добавите нещо повече от просто цвят, тъй като той е едно празно платно, което чака да го запълните. Дали ще изберете флуоресцентни фигурки, декоративни елементи, стикери или цели фототапети – бъдете сигурни, че този елемент ще е една наистина отличаваща се част от детската стая.

Ако декорирането на тавана е нещо твъде голямо за вас, то тогава преместете погледа си на 180 градуса. Поставянето на цветен килим върху пода на детската стая е последното ни предложение за създаване на цветни акценти. За да не изглежда неестествено, може да подсилите ефекта на цветния килим, като добавите щори или пердета в същите цветове.

Независимо от това как сте решили да добавите цвят към стаята на вашето дете, уверете се, че цялата обстановка има последователна и подредена визия и привлекателна цветова схема.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net