HomeАпартаментиИсторията на една Финландска банка и как тя се превърна в апартамент

Историята на една Финландска банка и как тя се превърна в апартамент

Обичаме да ви показваме нестандартното и се стремим да го правим все по-често. Не един път сме писали за различни постройки и помещения, превърнати в жилища, посредством различни техники и похвати. Такива истории не само са интересни, но те ни изкарват от сивото ежедневие, показват ни нещо необичайно и ни пренасят на едно съвсем различно място, било то и за малко.

Днес ще ви разкажем историята на една банка, намираща се в Хелзинки, Финландия. В началото сградата се използвала от местна банка в продължение на много години, след това била превърната в офис на голяма застрахователна компания, а най-неочакваната трансофрмация се осъществила наскоро и на мястото на някогашната банка се появил невероятен апартамент, носещ името “Bulevardi 1”.

istoriqta-na-edna-finlandska-banka-i-kak-tq-se-prevarna-v-apartament-1g

Интересният и не лесен проект бил поверен в опитните ръце на специалистите от Saukkonen+Partners. Те срещнали не малък брой трудности и предизвикателства по време на кардиналния ремонт. Най-голямото предизвикателство било премахването на масивната врата, която в миналото предпазвала банковия трезор. Наложило се да я нарежат на малки парчета и да ги изнасят едно по едно, а ако се чудите какво станало с някогашния трезор – сега е красива и функционална библиотека, която може да видите на снимките по долу.

Апартаментът е с площ от 220 кв. м., но пък има само една баня и тоалетна. Въпреки че е само една, банята изглежда страхотно, благодарения на черния камък използван върху стените, а сауната я прави едно от любимите ни места в този апартамент.

Жилището е предназначено за млада двойка, като те са избрали класически и изчистен стил за интериора. Архитектите се постарали много и почти възстановили визията на сградата (орнаменти, тавани, врати и прозорци), която датира от 1894 година.

Историята е страхотна и силно се надяваме да ви хареса. Може да споделите впечатленията си с нас като използвате формата за коментари в края на статията.

istoriqta-na-edna-finlandska-banka-i-kak-tq-se-prevarna-v-apartament-2g istoriqta-na-edna-finlandska-banka-i-kak-tq-se-prevarna-v-apartament-3g istoriqta-na-edna-finlandska-banka-i-kak-tq-se-prevarna-v-apartament-4gistoriqta-na-edna-finlandska-banka-i-kak-tq-se-prevarna-v-apartament-5g istoriqta-na-edna-finlandska-banka-i-kak-tq-se-prevarna-v-apartament-6g istoriqta-na-edna-finlandska-banka-i-kak-tq-se-prevarna-v-apartament-7gistoriqta-na-edna-finlandska-banka-i-kak-tq-se-prevarna-v-apartament-8g istoriqta-na-edna-finlandska-banka-i-kak-tq-se-prevarna-v-apartament-9g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.