HomeКъщиИнтригуващ съвременен интериор и екстериор на резиденция в Япония

Интригуващ съвременен интериор и екстериор на резиденция в Япония

Японското дизайнерско студио Architect Show Co. е готово да покаже един току-що завършен проект, носещ името “Къщата на коридорите”. Прекрасната постройка се намира в Фукуока , Япония и определено има с какво да заинтригува всеки ценител на красивата архитектура и практичния интериор.

intriguvasht-savremenen-interior-na-rezidentsiq-v-qponiq-1g

За създаването на фасадата от към улицата, архитектите са си поиграли с геометричните форми, а резултатът, както сами може да се убедите, е зашеметяващ. Къщата е изцяло прикрита от погледите на минувачите, като за целта са поставени няколко малки прозорци на страната от към улицата. За да се компенсира това от другата страна, тази, която гледа към задния двор  има големи прозорци и прозрачни плъзгащи се врати.

Архитектите споделят, че било истинско предизвикателство да построят такъв тип къща на предоставения им терен. Мястото е заобиколено от трите страни с вили и други имоти, а пред него минава оживена улица и въпреки това, те трябвало да запазят спокойствието и неприкосновеността на собствениците.

Първото нещо, което прави впечатление в интериора на къщата е просторната атмосфера и афинитета към дървените материали. Подът, стените, както и голяма част от мебелите, са изработени от дърво, а използваният дървен материал е във възможно най-естествената му форма. Във всекидневната е установена вертикална връзка – първия и втория етаж са свързани. Това прави жизненото пространство още по-просторно и създава чувство за свобода.

Кухненският кът и трапезарията са приобщени към основното жилищно пространство на първия етаж за по-голямо удобство. На горния етаж са разположени спалните, а също така има и практична тераса с изглед към улицата.

intriguvasht-savremenen-interior-na-rezidentsiq-v-qponiq-2g intriguvasht-savremenen-interior-na-rezidentsiq-v-qponiq-3g intriguvasht-savremenen-interior-na-rezidentsiq-v-qponiq-4g intriguvasht-savremenen-interior-na-rezidentsiq-v-qponiq-5gintriguvasht-savremenen-interior-na-rezidentsiq-v-qponiq-6g intriguvasht-savremenen-interior-na-rezidentsiq-v-qponiq-7g intriguvasht-savremenen-interior-na-rezidentsiq-v-qponiq-8g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.