НачалоОбзавежданеИндустриалният стил – новата мода в интериорния дизайн

Индустриалният стил – новата мода в интериорния дизайн

Индустриалните елементи в интериора винаги са били интересни и са разнообразявали жизнените пространства. Напоследък обаче, се наблюдава една нова тенденция в интериорния дизайн, а именно използването на все повече елементи и аксесоари от индустриалния стил.

Когато тези елементи се съчетаят правилно с мебелите и останалата част от декора, могат да добавят интересни и атрактивни акценти във вашето жилище. Приготвили сме няколко съвета за това, как да се докоснете максимално до индустриалния стил в няколко лесни стъпки.

Ако имате тухли – покажете ги !

industriqlniqt-stil-novata-moda-v-interiornq-dizain-1g

Една от основните характеристики на промишления стил се изразява в това да оставите материалите на показ. Например, ако в кухнята си имате тухлена стена, може да я покажете, като боядисате тухлите в неутрален цвят. Поставянето само на една стена в индустриален стил ще направи декора на стаята по-земен, без да се губи чувството за уют.

Използвайте бетон

industriqlniqt-stil-novata-moda-v-interiornq-dizain-2g

Бетонът е популярен избор при промишлените интериори. Макар че на пръв поглед използването на бетон изглежда студено,  може да се окаже доста привлекателно, ако го съчетаете добре с останалата част от интериора. Може да добавите топлина чрез поставянето на цветни текстури, килимчета и възглавнички.

Внимание към детайлите

industriqlniqt-stil-novata-moda-v-interiornq-dizain-3g

Най-важното нещо при индустриалния стил е да разберете, че не е нужно да правите твърде много, за да го постигнете. Не е необходимо да преустановявате целия интериор, а просто да поставите няколко детайла с промишлено въздействие към настоящия си декор. Може да смените рамките на прозорците с такива, направени от тръби, например, това би било много креативно и ефективно индустриално допълнение.

industriqlniqt-stil-novata-moda-v-interiornq-dizain-4g

Индустриален стил“ не бива да изглежда в ума ви като стар метал в тъмна стая. Индустриалните акценти могат да бъдат модерни и съвременни. На снимката отгоре, например, може да видите как един модерен полилей добавя неповторим промишлен акцент към стаята. Такива малки детайли и щрихи могат да добавят към една стая завършена и интересна атмосфера.

Тъмните мебели са много подходящи

Тъмните нюанси на мебелите могат да създадат модерно изглеждащ индустриален интериор. Черни и сиви мебели и декоративни елементи работят много добре в случая, както и матово синьо, и лилаво.

industriqlniqt-stil-novata-moda-v-interiornq-dizain-5g industriqlniqt-stil-novata-moda-v-interiornq-dizain-6g

Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.