HomeСпалняХармоничен дизайн на спалня със съвременен текстил

Хармоничен дизайн на спалня със съвременен текстил

Бежовото и неговите различни нюанси са едни най-предпочитаните, а и едни от най-въздействащите цветове за спалня. Правилно комбинирани, те създават успокояваща атмосфера, предразполагайки към пълен релакс, уединение и почивка. С интериора на спалнята, показан в тази статия обаче, ще наблегнем не толкова на цветовата палитра, мебелите или размера на леглото, а на дизайна на текстила. Смятаме, че тенденциите в развитието на съвременния дизайн, който срещаме върху текстила отдавна са се отдалечили от използването на прости и недвусмислени отпечатъци и е време да му обърнем по-сериозно внимание.

harmonichen-dizain-na-spalnq-sas-savremenen-tekstil-1g

В не толкова далечното минало, мотивите, които срещахме върху спалните комплекти, пердетата и декоративните мазилки бяха семпли, строго категоризирани, изобразявайки най-често флорални или геометрични елементи, слабо разнообразни и периодично повтарящи се. В днешни дни нещата около текстилните принтове се раздвижват и смея да твърдя, идеите стават все по-разнообразни, интересни и излизат от първоначално поставените граници.

В този проект за спалня, част от новостроящ се хотел, открихме много интересни идеи свързани с темата на тази статия, за това и избрахме да съчетаем двете теми. Проектът показва как сложността и прецизността на природните мотиви могат да бъдат комбинирани с простотата и яснотата на геометрията. Това е така, тъй като днес, по-ясно от всякога забелязваме необходимостта от хармонично взаимодействие  между природата и съвременния човек.

Както вече споменахме, декорациите върху текстила тук в основата си се придържат към природните мотиви. Принтовете са в неутрални, спокойни и добре балансирани цветове, но в същото време показват сложна комбинация от модели – стилове от много култури, съчетани с непредсказуемостта на линиите, създадени от самата природа.

harmonichen-dizain-na-spalnq-sas-savremenen-tekstil-2g harmonichen-dizain-na-spalnq-sas-savremenen-tekstil-3g harmonichen-dizain-na-spalnq-sas-savremenen-tekstil-4g harmonichen-dizain-na-spalnq-sas-savremenen-tekstil-5g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.